Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kyseľ s vajíčkom, slaninou a juškou

Kyseľ / Tradičný kyseľ s jemne kyslou chuťou kapustovej šťavy, varenými vajíčkami a opečenou slaninou. Sýta a jednoduchá polievka, ktorá zasýti aj... Tradičný kyseľ s jemne kyslou chuťou kapustovej šťavy, varenými vajíčkami a opečenou slaninou. Sýta a jednoduchá polievka, ktorá zasýti aj zahreje.
Obed Polievky Večera Zeleninové jedlá Údeniny Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 4 ks – vajce
  • 100 g – slanina
  • 1 PL – olej alebo masť
  • 1 kg – zemiaky
  • 3 ks – bobkový list
  • 1 PL – hladká múka
  • 2 dl – mlieko
  • 1 dl – juška (kapustová šťava)
  • podľa chuti – soľ
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Vajcia uvaríme na mäkko (cca 5 minút) alebo ich môžeme rozklepnúť priamo do polievky 5 minút pred koncom varenia.
  2. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno.
  3. Na maste alebo oleji opečieme slaninu do ružova, potom pridáme cibuľu a restujeme do sklovita.
  4. Do hrnca pridáme zemiaky, bobkový list, soľ a zalejeme vodou tak, aby boli zemiaky ponorené. Varíme do mäkka.
  5. Z mlieka a múky pripravíme zátrepku, ktorú precedíme do polievky. Pridáme aj olúpané, rozpolené vajcia.
  6. Pred koncom varu vmiešame kapustovú šťavu a podľa chuti ešte dosolíme.
  7. Podávame s nasekanou vňaťou, kôprom a krajcom čerstvého chleba.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kysel #slovenska #kapustova #vajce #slanina #polievka
10 zobrazení