Kyseľ /
Tradičný kyseľ s jemne kyslou chuťou kapustovej šťavy, varenými vajíčkami a opečenou slaninou. Sýta a jednoduchá polievka, ktorá zasýti aj...
Tradičný kyseľ s jemne kyslou chuťou kapustovej šťavy, varenými vajíčkami a opečenou slaninou. Sýta a jednoduchá polievka, ktorá zasýti aj zahreje.
Obed
Polievky
Večera
Zeleninové jedlá
Údeniny
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 4 ks – vajce
- 100 g – slanina
- 1 PL – olej alebo masť
- 1 kg – zemiaky
- 3 ks – bobkový list
- 1 PL – hladká múka
- 2 dl – mlieko
- 1 dl – juška (kapustová šťava)
- podľa chuti – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Vajcia uvaríme na mäkko (cca 5 minút) alebo ich môžeme rozklepnúť priamo do polievky 5 minút pred koncom varenia.
- Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno.
- Na maste alebo oleji opečieme slaninu do ružova, potom pridáme cibuľu a restujeme do sklovita.
- Do hrnca pridáme zemiaky, bobkový list, soľ a zalejeme vodou tak, aby boli zemiaky ponorené. Varíme do mäkka.
- Z mlieka a múky pripravíme zátrepku, ktorú precedíme do polievky. Pridáme aj olúpané, rozpolené vajcia.
- Pred koncom varu vmiešame kapustovú šťavu a podľa chuti ešte dosolíme.
- Podávame s nasekanou vňaťou, kôprom a krajcom čerstvého chleba.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kysel #slovenska #kapustova #vajce #slanina #polievka
6 zobrazení