Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kapustová so zemiakmi a klobásou na zahriatie

Kapustová polievka / Výdatná a pikantná kapustová polievka so zemiakmi, údenou klobásou a smotanou. Zahreje v zime, zasýti a chutí výborne s krajcom... Výdatná a pikantná kapustová polievka so zemiakmi, údenou klobásou a smotanou. Zahreje v zime, zasýti a chutí výborne s krajcom čerstvého chleba.
Obed Polievky Večera Tradičné jedlá Údeniny Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 500 g – kyslá kapusta
  • 2 PL – bravčová masť
  • 1 ks – cibuľa
  • 3 ks – bobkový list
  • 1.5 PL – hladká múka
  • 1 PL – mletá paprika
  • 4 ks – stredne veľké zemiaky
  • 2 ks – údená klobása
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 200 ml – smotana na šľahaie
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kapustu scedíme a pokrájame na menšie kúsky. Uvaríme ju v hrnci s vodou asi 15 minút do polomäkka.
  2. Zemiaky nakrájame na väčšie kocky, cibuľu nadrobno, klobásu na kolieska a cesnak prelisujeme.
  3. V hrnci rozpustíme masť, pridáme cibuľu a bobkový list a restujeme dozlata.
  4. Prisypeme múku, urobíme svetlú zápražku, pridáme papriku, odstavíme a zalejeme horúcou vodou (cca 1 liter).
  5. Vrátime na plameň, pridáme zemiaky a klobásu, varíme zakryté do mäkka.
  6. Keď sú zemiaky hotové, pridáme kapustu, smotanu a cesnak. Dochutíme soľou a korením a prevaríme ešte 10 minút.
  7. Podávame horúce s chlebom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kapustova #klobasa #zemiaky #smotanova #zimna #polievka
8 zobrazení