Kapustová polievka /
Výdatná a pikantná kapustová polievka so zemiakmi, údenou klobásou a smotanou. Zahreje v zime, zasýti a chutí výborne s krajcom...
Výdatná a pikantná kapustová polievka so zemiakmi, údenou klobásou a smotanou. Zahreje v zime, zasýti a chutí výborne s krajcom čerstvého chleba.
Obed
Polievky
Večera
Tradičné jedlá
Údeniny
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 500 g – kyslá kapusta
- 2 PL – bravčová masť
- 1 ks – cibuľa
- 3 ks – bobkový list
- 1.5 PL – hladká múka
- 1 PL – mletá paprika
- 4 ks – stredne veľké zemiaky
- 2 ks – údená klobása
- 3 strúčiky – cesnak
- 200 ml – smotana na šľahaie
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kapustu scedíme a pokrájame na menšie kúsky. Uvaríme ju v hrnci s vodou asi 15 minút do polomäkka.
- Zemiaky nakrájame na väčšie kocky, cibuľu nadrobno, klobásu na kolieska a cesnak prelisujeme.
- V hrnci rozpustíme masť, pridáme cibuľu a bobkový list a restujeme dozlata.
- Prisypeme múku, urobíme svetlú zápražku, pridáme papriku, odstavíme a zalejeme horúcou vodou (cca 1 liter).
- Vrátime na plameň, pridáme zemiaky a klobásu, varíme zakryté do mäkka.
- Keď sú zemiaky hotové, pridáme kapustu, smotanu a cesnak. Dochutíme soľou a korením a prevaríme ešte 10 minút.
- Podávame horúce s chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kapustova #klobasa #zemiaky #smotanova #zimna #polievka
8 zobrazení