Hubová polievka /
Výdatná a voňavá hubová polievka s koreňovou zeleninou, zemiakmi a cesnakom. Dochutená majoránom a rascou, je ideálnou voľbou na zimnú...
Výdatná a voňavá hubová polievka s koreňovou zeleninou, zemiakmi a cesnakom. Dochutená majoránom a rascou, je ideálnou voľbou na zimnú večeru alebo obed s chlebom.
Obed
Polievky
Večera
Huby
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 hrste – sušené huby
- 4 PL – maslo
- 1 ks – mrkva
- 1 ks – petržlen
- 0.25 ks – menší zeler
- 2 ks – cibuľa
- 4 ks – zemiaky
- 1 KL – drvená rasca
- 2 PL – hladká múka
- 1 liter – voda
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 PL – majoránka
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- trochu – petržlenová vňať
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Huby zalejeme vriacou vodou, povaríme 10 minút a vývar si odložíme.
- Zeleninu nastrúhame, cibuľu nakrájame nadrobno a zemiaky na kocky.
- V hrnci rozpustíme maslo, pridáme zeleninu, cibuľu, rascu, soľ a korenie, restujeme 5 minút.
- Znížime plameň, prisypeme múku, premiešame a krátko orestujeme. Zalejeme vodou, privedieme k varu.
- Pridáme zemiaky a uvarené huby aj s vývarom, varíme 20 minút pod pokrievkou.
- Na záver dochutíme pretlačeným cesnakom, majoránom a podľa chuti soľou. Podávame s petržlenovou vňaťou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hubova #zemiakova #syta #zimna #cesnakova #korenova
15 zobrazení