Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Hustá krémová hubová s cesnakom a tymianom

Hubová polievka / Voňavá a sýta krémová polievka z čerstvých húb, s cesnakom a tymianom. Vhodná na chladné dni, vynikajúca s bielym vínom... Voňavá a sýta krémová polievka z čerstvých húb, s cesnakom a tymianom. Vhodná na chladné dni, vynikajúca s bielym vínom a smotanou, podávaná s hriankou.
Obed Polievky Večera Huby Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 4 PL – maslo
  • 1 PL – olej
  • 2 ks – cibuľa
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 700 g – čerstvé lesné huby alebo hnedé šampiňóny
  • 1 PL – tymian
  • 100 ml – biele víno
  • 4 PL – hladká múka
  • 1 liter – kurací vývar (bujón)
  • 200 ml – smotana na šľahanie
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci rozpustíme maslo s olejom a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu. Restujeme do sklovita.
  2. Pridáme pretlačený cesnak a krátko ho orestujeme. Následne pridáme na plátky nakrájané huby a tymian. Restujeme asi 5 minút.
  3. Prilejeme biele víno a varíme približne 3 minúty. Prisypeme múku a za stáleho miešania ju krátko prevaríme.
  4. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a varíme na miernom ohni asi 15 minút.
  5. Na záver prilejeme smotanu a ešte chvíľu povaríme. Dochutíme podľa potreby soľou a korením.
  6. Podávame ozdobené tymianom alebo cesnakom s hriankou z bieleho chleba.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#hubova #kremova #cesnakova #tymianova #syta #polievka
5 zobrazení