Hubová polievka /
Voňavá a sýta krémová polievka z čerstvých húb, s cesnakom a tymianom. Vhodná na chladné dni, vynikajúca s bielym vínom...
Voňavá a sýta krémová polievka z čerstvých húb, s cesnakom a tymianom. Vhodná na chladné dni, vynikajúca s bielym vínom a smotanou, podávaná s hriankou.
Obed
Polievky
Večera
Huby
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 4 PL – maslo
- 1 PL – olej
- 2 ks – cibuľa
- 4 strúčiky – cesnak
- 700 g – čerstvé lesné huby alebo hnedé šampiňóny
- 1 PL – tymian
- 100 ml – biele víno
- 4 PL – hladká múka
- 1 liter – kurací vývar (bujón)
- 200 ml – smotana na šľahanie
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci rozpustíme maslo s olejom a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu. Restujeme do sklovita.
- Pridáme pretlačený cesnak a krátko ho orestujeme. Následne pridáme na plátky nakrájané huby a tymian. Restujeme asi 5 minút.
- Prilejeme biele víno a varíme približne 3 minúty. Prisypeme múku a za stáleho miešania ju krátko prevaríme.
- Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a varíme na miernom ohni asi 15 minút.
- Na záver prilejeme smotanu a ešte chvíľu povaríme. Dochutíme podľa potreby soľou a korením.
- Podávame ozdobené tymianom alebo cesnakom s hriankou z bieleho chleba.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hubova #kremova #cesnakova #tymianova #syta #polievka
5 zobrazení