Hubový vývar /
Aromatická a jemná pôstna hubová polievka inšpirovaná poľskou vianočnou tradíciou. Varená zo sušených lesných húb a koreňovej zeleniny, zjemnená maslom...
Aromatická a jemná pôstna hubová polievka inšpirovaná poľskou vianočnou tradíciou. Varená zo sušených lesných húb a koreňovej zeleniny, zjemnená maslom a smotanou. Ideálna ako sviatočný predkrm či ľahká večera.
Obed
Polievky
Večera
Huby
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Poľská kuchyňa
15 min príprava
75 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 2 hrste – sušené huby
- 1 ks – cibuľa
- 1 strúčik – cesnak
- 2 ks – mrkva
- 2 ks – petržlen
- 0.5 ks – menší zeler
- 5 ks – celé nové korenie
- 5 ks – celé čierne korenie
- 2 ks – bobkový list
- podľa chuti – soľ
- 2 PL – maslo
- 100 ml – smotana na šľahanie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Sušené huby večer pred varením zalejeme vriacou vodou a necháme lúhovať cez noc.
- Na druhý deň huby scedíme, vodu z lúhovania si odložíme bokom.
- Do hrnca vložíme očistenú zeleninu, cibuľu aj so šupkou, celý strúčik cesnaku, bobkové listy, nové a čierne korenie, osolíme a zalejeme vodou aj odloženou hubovou vodou. Varíme približne 45 minút.
- Vývar scedíme, vložíme doň huby a varíme ďalších 30 minút na miernom ohni.
- Ak chceme, časť zeleniny môžeme pokrájať a pridať späť, no tradične sa podáva len s hubami.
- Keď sú huby mäkké, polievku odstavíme, zjemníme maslom a smotanou. Voliteľne môžeme pridať aj lyžičku cukru na doladenie chuti.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#postna #hubova #vianocna #smotanova #vegetarianska #polievka
8 zobrazení