Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pôstna hubová so smotanou a maslom

Hubový vývar / Aromatická a jemná pôstna hubová polievka inšpirovaná poľskou vianočnou tradíciou. Varená zo sušených lesných húb a koreňovej zeleniny, zjemnená maslom... Aromatická a jemná pôstna hubová polievka inšpirovaná poľskou vianočnou tradíciou. Varená zo sušených lesných húb a koreňovej zeleniny, zjemnená maslom a smotanou. Ideálna ako sviatočný predkrm či ľahká večera.
Obed Polievky Večera Huby Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Poľská kuchyňa
15 min príprava
75 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 2 hrste – sušené huby
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 strúčik – cesnak
  • 2 ks – mrkva
  • 2 ks – petržlen
  • 0.5 ks – menší zeler
  • 5 ks – celé nové korenie
  • 5 ks – celé čierne korenie
  • 2 ks – bobkový list
  • podľa chuti – soľ
  • 2 PL – maslo
  • 100 ml – smotana na šľahanie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Sušené huby večer pred varením zalejeme vriacou vodou a necháme lúhovať cez noc.
  2. Na druhý deň huby scedíme, vodu z lúhovania si odložíme bokom.
  3. Do hrnca vložíme očistenú zeleninu, cibuľu aj so šupkou, celý strúčik cesnaku, bobkové listy, nové a čierne korenie, osolíme a zalejeme vodou aj odloženou hubovou vodou. Varíme približne 45 minút.
  4. Vývar scedíme, vložíme doň huby a varíme ďalších 30 minút na miernom ohni.
  5. Ak chceme, časť zeleniny môžeme pokrájať a pridať späť, no tradične sa podáva len s hubami.
  6. Keď sú huby mäkké, polievku odstavíme, zjemníme maslom a smotanou. Voliteľne môžeme pridať aj lyžičku cukru na doladenie chuti.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#postna #hubova #vianocna #smotanova #vegetarianska #polievka
8 zobrazení