Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Tradičná bohatá kapustnica s údeninou a hubami

Kapustnica / Výdatná slovenská kapustnica plná kyslej kapusty, údeného mäsa, klobásy a voňavých lesných húb. Dochutená tradičnými koreninami a zjemnená zemiakmi a... Výdatná slovenská kapustnica plná kyslej kapusty, údeného mäsa, klobásy a voňavých lesných húb. Dochutená tradičnými koreninami a zjemnená zemiakmi a zásmažkou. Vhodná ako hlavný chod počas sviatkov aj bežného dňa.
Obed Polievky Večera Huby Tradičné jedlá Údené mäso Údeniny Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
75 min tepelná úprava
Porcie: 8

  • 1 kg – kyslá kapusta
  • 4 PL – bravčová masť
  • 2 ks – cibuľa
  • 5 ks – cesnak
  • 8 ks – celé čierne korenie
  • 5 ks – nové korenie
  • 3 ks – bobkový list
  • 1 KL – rasca
  • 1 KL – majorán
  • 3 hrste – sušené alebo mrazené huby
  • 300 g – údené mäso
  • 3 ks – údená klobáska
  • 3 PL – hladká múka
  • 5 ks – stredné zemiaky
  • podľa chuti – soľ
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Huby namočíme do studenej vody aspoň na 30 minút.
  2. V hrnci rozpustíme 2 PL masti, orestujeme nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak do mäkka.
  3. Ak je kapusta príliš kyslá, prepláchneme ju. Potom ju pridáme do hrnca.
  4. Pridáme bobkový list, rascu, majorán, čierne aj nové korenie a zalejeme vodou. Varíme 45 minút.
  5. Pridáme na kocky nakrájané údené mäso a scedené huby, dolejeme vodu a varíme ďalších 30 minút.
  6. Potom vložíme na kolieska nakrájané klobásky a povaríme ešte 15 minút.
  7. Zvlášť uvaríme zemiaky, scedíme a pridáme do kapustnice.
  8. Z masla a múky pripravíme zásmažku, zriedime vodou a vmiešame do polievky.
  9. Krátko prevaríme a podľa chuti dosolíme.
  10. Podávame s čerstvým chlebom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kapustnica #sviatocna #bohata #udeniny #klobasa #huby #tradicna #polievka
8 zobrazení