Kapustnica /
Výdatná slovenská kapustnica plná kyslej kapusty, údeného mäsa, klobásy a voňavých lesných húb. Dochutená tradičnými koreninami a zjemnená zemiakmi a...
Výdatná slovenská kapustnica plná kyslej kapusty, údeného mäsa, klobásy a voňavých lesných húb. Dochutená tradičnými koreninami a zjemnená zemiakmi a zásmažkou. Vhodná ako hlavný chod počas sviatkov aj bežného dňa.
Obed
Polievky
Večera
Huby
Tradičné jedlá
Údené mäso
Údeniny
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
75 min tepelná úprava
Porcie: 8
- 1 kg – kyslá kapusta
- 4 PL – bravčová masť
- 2 ks – cibuľa
- 5 ks – cesnak
- 8 ks – celé čierne korenie
- 5 ks – nové korenie
- 3 ks – bobkový list
- 1 KL – rasca
- 1 KL – majorán
- 3 hrste – sušené alebo mrazené huby
- 300 g – údené mäso
- 3 ks – údená klobáska
- 3 PL – hladká múka
- 5 ks – stredné zemiaky
- podľa chuti – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Huby namočíme do studenej vody aspoň na 30 minút.
- V hrnci rozpustíme 2 PL masti, orestujeme nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak do mäkka.
- Ak je kapusta príliš kyslá, prepláchneme ju. Potom ju pridáme do hrnca.
- Pridáme bobkový list, rascu, majorán, čierne aj nové korenie a zalejeme vodou. Varíme 45 minút.
- Pridáme na kocky nakrájané údené mäso a scedené huby, dolejeme vodu a varíme ďalších 30 minút.
- Potom vložíme na kolieska nakrájané klobásky a povaríme ešte 15 minút.
- Zvlášť uvaríme zemiaky, scedíme a pridáme do kapustnice.
- Z masla a múky pripravíme zásmažku, zriedime vodou a vmiešame do polievky.
- Krátko prevaríme a podľa chuti dosolíme.
- Podávame s čerstvým chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kapustnica #sviatocna #bohata #udeniny #klobasa #huby #tradicna #polievka
8 zobrazení