Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Turecký jahňací vývar s ryžou (Beyran)

Jahňací vývar / Tradičná turecká polievka Beyran spája intenzívnu chuť dlho vareného jahňacieho mäsa, ryže a cesnaku. Dochutená maslovou paprikovou zápražkou zasýti a... Tradičná turecká polievka Beyran spája intenzívnu chuť dlho vareného jahňacieho mäsa, ryže a cesnaku. Dochutená maslovou paprikovou zápražkou zasýti a zahreje ako plnohodnotný obed. Výborná na výnimočné príležitosti alebo nedeľné varenie.
Obed Polievky Večera Jahňacie mäso Varené Turecká kuchyňa
10 min príprava
180 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 500 g – jahňacie lýtko
  • 100 g – ryža
  • 8 strúčikov – cesnak
  • 1 PL – soľ
  • 1 KL – mleté čierne korenie
  • 3 PL – maslo
  • 1 PL – mletá paprika
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Do veľkého hrnca vložíme jahňacie lýtko, zalejeme 3 litrami vody a varíme na miernom plameni približne 2,5 hodiny. Priebežne zbierame penu z povrchu vývaru.
  2. Mäso vyberieme, do vývaru pridáme premytú ryžu a nasekaný cesnak. Varíme ďalších 20 minút, kým ryža nezmäkne.
  3. Medzitým mäso oberieme od kostí a vrátime späť do vývaru. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  4. V malom hrnci rozohrejeme maslo, pridáme mletú papriku a krátko ju orestujeme.
  5. Paprikovú zmes primiešame do polievky a môžeme podávať horúce s chlebom alebo pita plackou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#beyran #jahnacie #turecka #polievka #ryza #dlhovarena #vyvar
10 zobrazení