Jahňací vývar /
Tradičná turecká polievka Beyran spája intenzívnu chuť dlho vareného jahňacieho mäsa, ryže a cesnaku. Dochutená maslovou paprikovou zápražkou zasýti a...
Tradičná turecká polievka Beyran spája intenzívnu chuť dlho vareného jahňacieho mäsa, ryže a cesnaku. Dochutená maslovou paprikovou zápražkou zasýti a zahreje ako plnohodnotný obed. Výborná na výnimočné príležitosti alebo nedeľné varenie.
Obed
Polievky
Večera
Jahňacie mäso
Varené
Turecká kuchyňa
10 min príprava
180 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 500 g – jahňacie lýtko
- 100 g – ryža
- 8 strúčikov – cesnak
- 1 PL – soľ
- 1 KL – mleté čierne korenie
- 3 PL – maslo
- 1 PL – mletá paprika
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Do veľkého hrnca vložíme jahňacie lýtko, zalejeme 3 litrami vody a varíme na miernom plameni približne 2,5 hodiny. Priebežne zbierame penu z povrchu vývaru.
- Mäso vyberieme, do vývaru pridáme premytú ryžu a nasekaný cesnak. Varíme ďalších 20 minút, kým ryža nezmäkne.
- Medzitým mäso oberieme od kostí a vrátime späť do vývaru. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- V malom hrnci rozohrejeme maslo, pridáme mletú papriku a krátko ju orestujeme.
- Paprikovú zmes primiešame do polievky a môžeme podávať horúce s chlebom alebo pita plackou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#beyran #jahnacie #turecka #polievka #ryza #dlhovarena #vyvar
8 zobrazení