Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pikantná malajzijská rybacia polievka

Malajzijská pikantná polievka / Pikantná malajzijská rybacia polievka je výnimočne voňavá a ostrá špecialita, ktorá v sebe spája ázijské koreniny, citrusové tóny a jemné... Pikantná malajzijská rybacia polievka je výnimočne voňavá a ostrá špecialita, ktorá v sebe spája ázijské koreniny, citrusové tóny a jemné rybie mäso. Perfektne zahreje v chladnejších dňoch a v kombinácii s ryžovými rezancami a ovocím ponúka nezabudnuteľný chuťový zážitok.
Obed Polievky Exotické jedlá Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Ryby morské Varené Ázijská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 6 ks – čili papričky
  • 4 stonky – citrónová tráva
  • 4 cm – čerstvý galangal
  • 2 cm – čerstvá kurkuma
  • 120 g – krevetová pasta
  • 4 ks – šalotka
  • 6 PL – voda
  • 2 ks – makrela
  • 3 PL – olej
  • 2 PL – cukor
  • 2 KL – soľ
  • 6 PL – tamarindová pasta
  • 1 PL – vietnamský koriander
  • 1 menší – ananás
  • 1 ks – šalátová uhorka
  • 1 balenie – ryžové rezance
  • 1 ks – citrón
  • podľa chuti – mäta
  • na posypanie – čili paprička
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V kuchynskom robote rozmixujeme čili, citrónovú trávu, kurkumu, galangal, šalotky, krevetovú pastu a vodu na pikantnú pastu.
  2. Ryby vložíme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody a varíme pod pokrievkou približne 15 minút.
  3. Makrely vyberieme, vývar dochutíme olejom, cukrom, soľou, tamarindovou pastou a natrhaným koriandrom. Varíme ďalších 10 minút.
  4. Do vývaru vložíme späť vykostené kúsky makrely a pridáme pripravenú pálivú pastu. Krátko prevaríme.
  5. Podávame s ryžovými rezancami, kúskami ananásu, uhorky, čili a lístkami mäty. Dochutíme čerstvým citrónom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#malajzia #pikantne #azijska_kuchyna #rybacia_polievka #exotika #rychlyobed #zdrava_polievka
11 zobrazení