Malajzijská pikantná polievka /
Pikantná malajzijská rybacia polievka je výnimočne voňavá a ostrá špecialita, ktorá v sebe spája ázijské koreniny, citrusové tóny a jemné...
Pikantná malajzijská rybacia polievka je výnimočne voňavá a ostrá špecialita, ktorá v sebe spája ázijské koreniny, citrusové tóny a jemné rybie mäso. Perfektne zahreje v chladnejších dňoch a v kombinácii s ryžovými rezancami a ovocím ponúka nezabudnuteľný chuťový zážitok.
Obed
Polievky
Exotické jedlá
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Ryby morské
Varené
Ázijská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 6 ks – čili papričky
- 4 stonky – citrónová tráva
- 4 cm – čerstvý galangal
- 2 cm – čerstvá kurkuma
- 120 g – krevetová pasta
- 4 ks – šalotka
- 6 PL – voda
- 2 ks – makrela
- 3 PL – olej
- 2 PL – cukor
- 2 KL – soľ
- 6 PL – tamarindová pasta
- 1 PL – vietnamský koriander
- 1 menší – ananás
- 1 ks – šalátová uhorka
- 1 balenie – ryžové rezance
- 1 ks – citrón
- podľa chuti – mäta
- na posypanie – čili paprička
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V kuchynskom robote rozmixujeme čili, citrónovú trávu, kurkumu, galangal, šalotky, krevetovú pastu a vodu na pikantnú pastu.
- Ryby vložíme do hrnca, zalejeme 2 litrami vody a varíme pod pokrievkou približne 15 minút.
- Makrely vyberieme, vývar dochutíme olejom, cukrom, soľou, tamarindovou pastou a natrhaným koriandrom. Varíme ďalších 10 minút.
- Do vývaru vložíme späť vykostené kúsky makrely a pridáme pripravenú pálivú pastu. Krátko prevaríme.
- Podávame s ryžovými rezancami, kúskami ananásu, uhorky, čili a lístkami mäty. Dochutíme čerstvým citrónom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#malajzia #pikantne #azijska_kuchyna #rybacia_polievka #exotika #rychlyobed #zdrava_polievka
8 zobrazení