Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémová zelerovo-petržlenová s pečenou zeleninou

Zelerová polievka / Výrazná, aromatická a výživná krémová polievka z pečeného zeleru a petržlenu, ktorú zjemňuje smotana a zvýrazňujú bylinky a rasca. Koreňová... Výrazná, aromatická a výživná krémová polievka z pečeného zeleru a petržlenu, ktorú zjemňuje smotana a zvýrazňujú bylinky a rasca. Koreňová zelenina pečená dozlatista vytvára bohatú chuť, ktorú si zamilujete už pri prvom súste.
Obed Polievky Večera Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
35 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 ks – zeler s vňaťou
  • 2 ks – petržlen s vňaťou
  • 3 PL – olivový olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 750 ml – zeleninový vývar
  • 100 ml – smotana na šľahanie
  • 1 KL – drvená rasca
  • 2 ks – bobkový list
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Z koreňovej zeleniny oddelíme vňať aj stonky. Zeler a petržlen očistíme a nakrájame na malé kocky.
  2. Zeleninu rozložíme na plech, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 180 °C asi 25 minút dozlata.
  3. Medzitým v hrnci na zvyšnom oleji orestujeme cibuľu, prisypeme rascu a pridáme bobkový list, stonky z petržlenu aj zeleru. Zalejeme vývarom a na miernom plameni pomaly varíme.
  4. Stonky vyberieme, pridáme upečenú zeleninu a smotanu. Všetko spolu povaríme približne 10 minút.
  5. Nakoniec pridáme posekanú vňať a polievku rozmixujeme do hladka. Dochutíme soľou a korením.
  6. Podávame s kvapkou smotany a čerstvým chlebom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zelerova #korenova #kremova #pecena #bylinkova #polievka
11 zobrazení