Cesnačka /
Krémová verzia tradičnej cesnačky, ktorá vďaka množstvu cesnaku krásne zahreje, no v spojení so zemiakmi a vývarom pôsobí jemne a...
Krémová verzia tradičnej cesnačky, ktorá vďaka množstvu cesnaku krásne zahreje, no v spojení so zemiakmi a vývarom pôsobí jemne a hladko. Dokonalá s chrumkavými krutónmi opečenými na masle. Rýchla, sýta a aromatická.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 15 strúčikov – cesnak
- 50 g – maslo
- 1 ks – cibuľa
- 600 g – zemiaky
- 1 liter – zeleninový vývar (bujón)
- 1 štipka – muškátový oriešok
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks – bageta
- trochu – maslo (na krutóny)
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cesnak aj cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno.
- V hrnci rozpustíme maslo, speníme na ňom cibuľu a po chvíli pridáme aj cesnak. Krátko spolu orestujeme.
- Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a všetko zalejeme vývarom. Varíme asi 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením. Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém.
- Bagetu nakrájame na kocky a na panvici krátko opečieme na masle dozlatista.
- Polievku podávame s pripravenými krutónmi a prípadne dozdobíme bylinkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cesnacka #cesnakova #kremova #krutony #rychla #aromaticka #polievka
9 zobrazení