Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Jemná cesnaková krémová s krutónmi

Cesnačka / Krémová verzia tradičnej cesnačky, ktorá vďaka množstvu cesnaku krásne zahreje, no v spojení so zemiakmi a vývarom pôsobí jemne a... Krémová verzia tradičnej cesnačky, ktorá vďaka množstvu cesnaku krásne zahreje, no v spojení so zemiakmi a vývarom pôsobí jemne a hladko. Dokonalá s chrumkavými krutónmi opečenými na masle. Rýchla, sýta a aromatická.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 15 strúčikov – cesnak
  • 50 g – maslo
  • 1 ks – cibuľa
  • 600 g – zemiaky
  • 1 liter – zeleninový vývar (bujón)
  • 1 štipka – muškátový oriešok
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks – bageta
  • trochu – maslo (na krutóny)
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Cesnak aj cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno.
  2. V hrnci rozpustíme maslo, speníme na ňom cibuľu a po chvíli pridáme aj cesnak. Krátko spolu orestujeme.
  3. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a všetko zalejeme vývarom. Varíme asi 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  4. Dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením. Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém.
  5. Bagetu nakrájame na kocky a na panvici krátko opečieme na masle dozlatista.
  6. Polievku podávame s pripravenými krutónmi a prípadne dozdobíme bylinkou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#cesnacka #cesnakova #kremova #krutony #rychla #aromaticka #polievka
9 zobrazení