Hlivová polievka /
Hustá a lahodná polievka z hlivy ustricovej, doplnená mrkvou, sladkou paprikou a jemne zahustená múkou. Je rýchla na prípravu a...
Hustá a lahodná polievka z hlivy ustricovej, doplnená mrkvou, sladkou paprikou a jemne zahustená múkou. Je rýchla na prípravu a skvelo zahreje aj zasýti. Ideálna na bezmäsitý obed, podávaná s pečivom alebo hriankami.
Obed
Polievky
Huby
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – mrkva
- 500 g – hliva ustricová
- 2 strúčiky – cesnak
- 2 KL – mletá paprika
- 1.5 PL – hladká múka
- 1.5 liter – zeleninový vývar (bujón)
- 1 KL – majoránka
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- trochu – petržlenová vňať
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci na oleji orestujeme nasekanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme na plátky nakrájanú mrkvu, osolíme a restujeme asi 5 minút.
- Hlivu nakrájame na rezance, pridáme do hrnca a krátko restujeme. Prisypeme nasekaný cesnak, mletú papriku a múku, premiešame.
- Zalejeme vývarom, premiešame a varíme 15–20 minút na miernom ohni.
- Dochutíme soľou, čiernym korením a majoránom podľa chuti.
- Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou s hriankami alebo pečivom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hliva #hubova #polievka #vegetarianske #rychla #kremova #paprika
6 zobrazení