Šošovicová polievka /
Tradičná a výdatná šošovicová polievka s jemným cesnakovo-majoránovým dozvukom a prírodným zahustením nastrúhaným zemiakom. Príjemne zahreje, zasýti a hodí sa...
Tradičná a výdatná šošovicová polievka s jemným cesnakovo-majoránovým dozvukom a prírodným zahustením nastrúhaným zemiakom. Príjemne zahreje, zasýti a hodí sa aj ako hlavné jedlo s krajcom čerstvého chleba.
Obed
Polievky
Strukoviny
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 200 g – šošovica
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 1 KL – drvená rasca
- 2 ks – bobkový list
- 4 ks – stredne veľké zemiaky
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 PL – majoránka
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Šošovicu prepláchneme, prípadne namočíme na hodinu do studenej vody.
- V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu, rascu a bobkové listy. Restujeme do sklovita.
- Pridáme šošovicu, zalejeme ju vodou (ideálne vodou z namáčania), privedieme k varu a varíme zakryté do mäkka.
- Zemiaky si pripravíme – tri nakrájame na kocky, jeden nastrúhame nahrubo.
- Keď je šošovica takmer uvarená, pridáme zemiaky aj strúhaný zemiak, dolejeme vodu a varíme ešte 20–30 minút.
- Pred koncom vyberieme bobkové listy a polievku dochutíme prelisovaným cesnakom, majoránom, soľou a korením.
- Podávame samotnú alebo s krajcom chleba či opečeným pečivom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sosovicova #polievka #zemiaky #tradicna #syta #cesnakova #majorankova
8 zobrazení