Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Sýta šošovicová s rascou a zemiakmi

Šošovicová polievka / Tradičná a výdatná šošovicová polievka s jemným cesnakovo-majoránovým dozvukom a prírodným zahustením nastrúhaným zemiakom. Príjemne zahreje, zasýti a hodí sa... Tradičná a výdatná šošovicová polievka s jemným cesnakovo-majoránovým dozvukom a prírodným zahustením nastrúhaným zemiakom. Príjemne zahreje, zasýti a hodí sa aj ako hlavné jedlo s krajcom čerstvého chleba.
Obed Polievky Strukoviny Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 200 g – šošovica
  • 2 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 KL – drvená rasca
  • 2 ks – bobkový list
  • 4 ks – stredne veľké zemiaky
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 PL – majoránka
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Šošovicu prepláchneme, prípadne namočíme na hodinu do studenej vody.
  2. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu, rascu a bobkové listy. Restujeme do sklovita.
  3. Pridáme šošovicu, zalejeme ju vodou (ideálne vodou z namáčania), privedieme k varu a varíme zakryté do mäkka.
  4. Zemiaky si pripravíme – tri nakrájame na kocky, jeden nastrúhame nahrubo.
  5. Keď je šošovica takmer uvarená, pridáme zemiaky aj strúhaný zemiak, dolejeme vodu a varíme ešte 20–30 minút.
  6. Pred koncom vyberieme bobkové listy a polievku dochutíme prelisovaným cesnakom, majoránom, soľou a korením.
  7. Podávame samotnú alebo s krajcom chleba či opečeným pečivom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#sosovicova #polievka #zemiaky #tradicna #syta #cesnakova #majorankova
8 zobrazení