Zeleninová polievka /
Svieža jarná polievka plná chrumkavej zeleniny, ktorú dopĺňajú mäkké a nadýchané krupicové halušky. Vhodná na každý deň, najmä keď hľadáte...
Svieža jarná polievka plná chrumkavej zeleniny, ktorú dopĺňajú mäkké a nadýchané krupicové halušky. Vhodná na každý deň, najmä keď hľadáte rýchly, ľahký a výživný pokrm, ktorý zahreje a zasýti.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 5
- 2 PL – olivový olej
- 3 ks – jarná cibuľka
- 1 KL – drvená rasca
- 1 ks – mrkva
- 0.5 ks – menší zeler
- 0.5 ks – karfiol
- 1.5 liter – zeleninový vývar (bujón)
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks – vajce
- 70 g – detská krupica
- 1 štipka – kypriaci prášok
- 2 PL – maslo
- 1 štipka – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Jarnú cibuľku pokrájame na kolieska (aj so zelenou vňaťou), mrkvu a zeler na kocky, karfiol na malé ružičky.
- V hrnci rozohrejeme olej, pridáme bielu časť cibule, rascu, soľ, a krátko orestujeme spolu s mrkvou a zelerom.
- Zalejeme vývarom, privedieme k varu a varíme približne 10 minút.
- Medzitým pripravíme cesto na halušky – zmiešame roztopené maslo, krupicu, vajce, kypriaci prášok a soľ.
- Do polievky pridáme karfiol a lyžicou zavárame halušky. Varíme ešte 3–5 minút, kým halušky nezmäknú.
- Dochutíme soľou, korením a pridáme vňať z jarnej cibuľky. Podávame teplú.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zeleninova #halusky #krupica #rychla #jarna #lahka #polievka
7 zobrazení