Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Zeleninová s nadýchanými krupicovými haluškami

Zeleninová polievka / Svieža jarná polievka plná chrumkavej zeleniny, ktorú dopĺňajú mäkké a nadýchané krupicové halušky. Vhodná na každý deň, najmä keď hľadáte... Svieža jarná polievka plná chrumkavej zeleniny, ktorú dopĺňajú mäkké a nadýchané krupicové halušky. Vhodná na každý deň, najmä keď hľadáte rýchly, ľahký a výživný pokrm, ktorý zahreje a zasýti.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 5

  • 2 PL – olivový olej
  • 3 ks – jarná cibuľka
  • 1 KL – drvená rasca
  • 1 ks – mrkva
  • 0.5 ks – menší zeler
  • 0.5 ks – karfiol
  • 1.5 liter – zeleninový vývar (bujón)
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks – vajce
  • 70 g – detská krupica
  • 1 štipka – kypriaci prášok
  • 2 PL – maslo
  • 1 štipka – soľ
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Jarnú cibuľku pokrájame na kolieska (aj so zelenou vňaťou), mrkvu a zeler na kocky, karfiol na malé ružičky.
  2. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme bielu časť cibule, rascu, soľ, a krátko orestujeme spolu s mrkvou a zelerom.
  3. Zalejeme vývarom, privedieme k varu a varíme približne 10 minút.
  4. Medzitým pripravíme cesto na halušky – zmiešame roztopené maslo, krupicu, vajce, kypriaci prášok a soľ.
  5. Do polievky pridáme karfiol a lyžicou zavárame halušky. Varíme ešte 3–5 minút, kým halušky nezmäknú.
  6. Dochutíme soľou, korením a pridáme vňať z jarnej cibuľky. Podávame teplú.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zeleninova #halusky #krupica #rychla #jarna #lahka #polievka
7 zobrazení