Žihľavová polievka /
Výživná jarná polievka s mladou žihľavou, zemiakmi, mrkvou a krúpami. Spojenie tradičných surovín a liečivej byliny vytvára sýtu, zdravú a...
Výživná jarná polievka s mladou žihľavou, zemiakmi, mrkvou a krúpami. Spojenie tradičných surovín a liečivej byliny vytvára sýtu, zdravú a chutnú kombináciu, ideálnu ako hlavné jedlo so smotanou. Prírodná energia v tanieri.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – olivový olej
- 1 ks – cibuľa
- 3 strúčiky – cesnak
- 4 ks – stredne veľké zemiaky
- 2 ks – mrkva
- 100 g – krúpy
- 1.5 liter – zeleninový vývar (bujón)
- 4 hrste – žihľavové listy
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- podľa potreby – kyslá smotana
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu dozlata.
- Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu a prepláchnuté krúpy. Restujeme približne 5 minút.
- Pridáme prelisovaný cesnak a zalejeme všetko zeleninovým vývarom.
- Privedieme k varu a varíme na miernom ohni asi 15 minút, kým zemiaky a krúpy nezmäknú.
- Pridáme listy žihľavy a varíme ešte 3 minúty, potom odstavíme.
- Dochutíme soľou a čiernym korením, podávame s lyžicou kyslej smotany.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zihlava #krupy #zeleninova #jarna #vyzivna #polievka #zdrava
7 zobrazení