Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bylinková polievka z medvedieho cesnaku a žihľavy

Bylinková polievka / Jednoduchá a výživná zelená polievka zo žihľavy a medvedieho cesnaku, plná jarnej energie. Vďaka zemiakom má krémovú konzistenciu bez smotany... Jednoduchá a výživná zelená polievka zo žihľavy a medvedieho cesnaku, plná jarnej energie. Vďaka zemiakom má krémovú konzistenciu bez smotany a je ideálna na detox aj ako chutný ľahký obed. Skvelá voľba pre milovníkov divo rastúcich byliniek.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 PL – olej
  • 1 PL – maslo
  • 3 ks – stredne veľké zemiaky
  • 2 stonky – zeler
  • 1 liter – voda
  • 200 g – žihľavové listy
  • 200 g – medvedí cesnak (listy)
  • podľa chuti – soľ
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci rozohrejeme olej s maslom a pridáme na prúžky nakrájaný zeler. Restujeme 2–3 minúty.
  2. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky, spolu ešte 5 minút restujeme.
  3. Zalejeme vodou, privedieme k varu a varíme na miernom ohni asi 10 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  4. Pridáme žihľavové listy, povaríme 5 minút, potom pridáme medvedí cesnak a varíme ďalšie 3 minúty.
  5. Polievku osolíme podľa chuti a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Podávame teplú s kvapkou oleja alebo opečeným chlebom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zihlava #medvedicesnak #bylinkova #polievka #jarna #zdrava #detox
12 zobrazení