Polievka z medvedieho cesnaku /
Sezónna špecialita plná sviežosti, chuti a vône jari. Medvedí cesnak v spojení so zemiakmi a kyslou smotanou vytvára mimoriadne jemný...
Sezónna špecialita plná sviežosti, chuti a vône jari. Medvedí cesnak v spojení so zemiakmi a kyslou smotanou vytvára mimoriadne jemný a pritom výrazný krém. Skvelá ako ľahký obed, predjedlo alebo teplé zahriatie po prechádzke v prírode.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 3
- 300 g – zemiaky
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 200 g – medvedí cesnak
- 700 ml – zeleninový vývar (bujón)
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 200 g – kyslá smotana
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
- Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľku so štipkou soli, kým nezmäkne.
- Pridáme prelisovaný cesnak, krátko orestujeme a následne prisypeme zemiaky. Zalejeme vývarom a varíme približne 10 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Do hrnca pridáme umytý, nasekaný medvedí cesnak a varíme ešte 6–8 minút.
- Polievku rozmixujeme do hladka, dochutíme soľou a korením a pri servírovaní zjemníme kyslou smotanou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#medvedicesnak #jarna #kremova #sezona #zdrava #bylinkova #polievka
11 zobrazení