Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Jarná polievka z medvedieho cesnaku so smotanou

Polievka z medvedieho cesnaku / Sezónna špecialita plná sviežosti, chuti a vône jari. Medvedí cesnak v spojení so zemiakmi a kyslou smotanou vytvára mimoriadne jemný... Sezónna špecialita plná sviežosti, chuti a vône jari. Medvedí cesnak v spojení so zemiakmi a kyslou smotanou vytvára mimoriadne jemný a pritom výrazný krém. Skvelá ako ľahký obed, predjedlo alebo teplé zahriatie po prechádzke v prírode.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 3

  • 300 g – zemiaky
  • 2 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 200 g – medvedí cesnak
  • 700 ml – zeleninový vývar (bujón)
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 200 g – kyslá smotana
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
  2. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľku so štipkou soli, kým nezmäkne.
  3. Pridáme prelisovaný cesnak, krátko orestujeme a následne prisypeme zemiaky. Zalejeme vývarom a varíme približne 10 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  4. Do hrnca pridáme umytý, nasekaný medvedí cesnak a varíme ešte 6–8 minút.
  5. Polievku rozmixujeme do hladka, dochutíme soľou a korením a pri servírovaní zjemníme kyslou smotanou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#medvedicesnak #jarna #kremova #sezona #zdrava #bylinkova #polievka
11 zobrazení