Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Rýchla gulášová polievka s mletým mäsom

Gulášová polievka / Gulášová polievka s mletým mäsom je rýchla a výdatná, ideálna na dni, keď potrebujete teplé a sýte jedlo bez dlhého... Gulášová polievka s mletým mäsom je rýchla a výdatná, ideálna na dni, keď potrebujete teplé a sýte jedlo bez dlhého varenia. Vďaka výraznej chuti korenín, zemiakov a šťavnatého mletého mäsa je hotová za menej ako 30 minút. Podávaná s čerstvým pečivom bez problémov nahradí aj hlavné jedlo.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Bravčové mäso Hovädzie mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 PL – masť
  • 100 g – slanina
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 stonky – zeler
  • 250 g – mleté mäso (zmes hovädzie a bravčové)
  • 1 KL – rasca
  • 1 PL – mletá paprika
  • 1 liter – mäsový vývar (bujón)
  • 3 ks – stredne veľké zemiaky
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 PL – majorán
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci na masti opekáme slaninu nakrájanú na kocky dozlatista, potom pridáme cibuľu a zeler nakrájané na malé kúsky.
  2. Po krátkom restovaní pridáme mleté mäso, ktoré dochutíme soľou, korením a rascou. Keď sa mäso zatiahne, vmiešame mletú papriku a odstavíme z plameňa.
  3. Hrniec opäť vrátime na sporák, zalejeme vývarom a privedieme k varu. Pridáme zemiaky pokrájané na menšie kocky.
  4. Polievku prikryjeme a varíme približne 20 minút. Posledných 5 minút pridáme pretlačený cesnak a sušený majorán. Podľa potreby dochutíme.
  5. TIP: Ak máte radi hustejšie polievky, primiešajte zátrepku z múky a vody približne 10 minút pred koncom varu.
  6. Podávame horúcu s čerstvým pečivom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#gulas #polievka #slovenskakuchyna #maso
9 zobrazení