Špargľová polievka /
Jemná a zároveň svieža polievka z bielej špargle, ktorú dopĺňa krémová kyslá smotana a jemný kyslastý akcent balzamikového octu. Vďaka...
Jemná a zároveň svieža polievka z bielej špargle, ktorú dopĺňa krémová kyslá smotana a jemný kyslastý akcent balzamikového octu. Vďaka jednoduchosti a rýchlosti prípravy si ju zamilujete ako ľahký obed či predjedlo počas špargľovej sezóny.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 3
- 2 PL – maslo
- 0.5 ks – cibuľa
- 1 zväzok – biela špargľa
- 2 ks – zemiaky
- 500 ml – zeleninový vývar (bujón)
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 1 štipka – muškátový oriešok
- 200 g – kyslá smotana
- podľa chuti – balzamikový ocot
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na masle orestujeme nasekanú cibuľu dozlatista a dáme bokom.
- Do hrnca vložíme očistenú a nakrájanú špargľu, zemiaky a zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme a varíme približne 15 minút do mäkka.
- Polievku odstavíme, pridáme muškátový oriešok, opraženú cibuľu a kyslú smotanu. Rozmixujeme dohladka, niekoľko kúskov špargle a zemiakov si môžeme predtým odložiť.
- Polievku zľahka prehrejeme a vrátime do nej odloženú zeleninu. Podávame ozdobenú kvapkou balzamikového octu alebo lístkom tymianu.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sparglova #kremova #biela #sezona #balzamik #lahka #polievka
12 zobrazení