Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Canederli – žemľové knedličky do vývaru

Knedličky do polievky / Talianske žemľové knedličky Canederli zo severovýchodu krajiny vás očaria svojou sýtou a poctivou chuťou. Kombinácia staršieho pečiva, slaninky, byliniek a... Talianske žemľové knedličky Canederli zo severovýchodu krajiny vás očaria svojou sýtou a poctivou chuťou. Kombinácia staršieho pečiva, slaninky, byliniek a vývaru tvorí dokonalý komfortný pokrm, ktorý zasýti a poteší v každom ročnom období. Výborné ako predjedlo aj ako hlavný chod.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Údeniny Varené Talianska kuchyňa
20 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 8

  • 6 ks – biele žemle (rožky)
  • 0.5 hrste – petržlenová vňať
  • podľa chuti – soľ
  • 50 g – maslo
  • 1 ks – cibuľa
  • 200 g – prerastená slanina
  • 4 ks – vajce
  • 3 PL – hladká múka
  • trochu – pažitka
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Staršie žemle nakrájame na malé kocky a navlhčíme vodou, aby zmäkli, ale nezostali rozmočené.
  2. Pridáme soľ a nasekanú petržlenovú vňať, jemne premiešame.
  3. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a restujeme do sklovita. Pridáme nakrájanú slaninu a opekáme dozlatista.
  4. Zmes pridáme k žemliam, pridáme rozšľahané vajcia a múku, všetko dôkladne premiešame.
  5. Z navlhčeného cesta vytvarujeme väčšie guľky vo veľkosti mandarínky. Najprv jednu skúšobnú uvaríme – ak sa nerozpadne, pokračujeme v tvarovaní ďalších.
  6. Hotové knedličky varíme vo vriacej osolenej vode približne 15 minút.
  7. Podávame ich v horúcom hovädzom vývare, posypané pažítkou. Môžeme pridať aj kúsok masla alebo parmezán.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#canederli #knedlicky #vyvar #talianska #slaninova #polievka #komfortnejedlo
13 zobrazení