Knedličky do polievky /
Talianske žemľové knedličky Canederli zo severovýchodu krajiny vás očaria svojou sýtou a poctivou chuťou. Kombinácia staršieho pečiva, slaninky, byliniek a...
Talianske žemľové knedličky Canederli zo severovýchodu krajiny vás očaria svojou sýtou a poctivou chuťou. Kombinácia staršieho pečiva, slaninky, byliniek a vývaru tvorí dokonalý komfortný pokrm, ktorý zasýti a poteší v každom ročnom období. Výborné ako predjedlo aj ako hlavný chod.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Údeniny
Varené
Talianska kuchyňa
20 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 8
- 6 ks – biele žemle (rožky)
- 0.5 hrste – petržlenová vňať
- podľa chuti – soľ
- 50 g – maslo
- 1 ks – cibuľa
- 200 g – prerastená slanina
- 4 ks – vajce
- 3 PL – hladká múka
- trochu – pažitka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Staršie žemle nakrájame na malé kocky a navlhčíme vodou, aby zmäkli, ale nezostali rozmočené.
- Pridáme soľ a nasekanú petržlenovú vňať, jemne premiešame.
- Na panvici rozpustíme maslo, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a restujeme do sklovita. Pridáme nakrájanú slaninu a opekáme dozlatista.
- Zmes pridáme k žemliam, pridáme rozšľahané vajcia a múku, všetko dôkladne premiešame.
- Z navlhčeného cesta vytvarujeme väčšie guľky vo veľkosti mandarínky. Najprv jednu skúšobnú uvaríme – ak sa nerozpadne, pokračujeme v tvarovaní ďalších.
- Hotové knedličky varíme vo vriacej osolenej vode približne 15 minút.
- Podávame ich v horúcom hovädzom vývare, posypané pažítkou. Môžeme pridať aj kúsok masla alebo parmezán.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#canederli #knedlicky #vyvar #talianska #slaninova #polievka #komfortnejedlo
13 zobrazení