Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Rascová zápražková s vajíčkom a vňaťou

Rascová polievka / Tradičná slovenská rascová polievka, ktorá je hotová za pár minút a pritom plná vône a chuti. Jednoduchá zápražka, paprika, drvená... Tradičná slovenská rascová polievka, ktorá je hotová za pár minút a pritom plná vône a chuti. Jednoduchá zápražka, paprika, drvená rasca a vajíčko vytvárajú dokonalú kombináciu. Dochutená petržlenovou vňaťou a čerstvým korením chutí ako od babičky.
Obed Polievky Lacné jedlá Rýchla príprava (do 30 min.) Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
5 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 3 PL – olej
  • 2 PL – hladká múka
  • 1 PL – drvená rasca
  • 0.5 KL – mletá paprika
  • 1 liter – zeleninový bujón
  • 3 ks – vajce
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme múku a vymiešame zápražku. Primiešame čerstvo podrvenú rascu a krátko premiešame.
  2. Hrniec odstavíme z plameňa a prisypeme mletú papriku. Dobre premiešame.
  3. Vrátime na oheň, prilejeme asi tretinu bujónu a miešame, kým nevznikne hladká zmes. Potom doplníme zvyšok vývaru a povaríme približne 10 minút.
  4. Vajcia rozšľaháme v miske a tenkým prúdom ich vlejeme do vriacej polievky za stáleho miešania. Krátko povaríme a odstavíme.
  5. Do hotovej polievky pridáme nasekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. Podávame teplú.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#rascova #vajicko #zaprazka #tradicna #rychla #polievka #slovenska
20 zobrazení