Rascová polievka /
Tradičná slovenská rascová polievka, ktorá je hotová za pár minút a pritom plná vône a chuti. Jednoduchá zápražka, paprika, drvená...
Tradičná slovenská rascová polievka, ktorá je hotová za pár minút a pritom plná vône a chuti. Jednoduchá zápražka, paprika, drvená rasca a vajíčko vytvárajú dokonalú kombináciu. Dochutená petržlenovou vňaťou a čerstvým korením chutí ako od babičky.
Obed
Polievky
Lacné jedlá
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
5 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 3 PL – olej
- 2 PL – hladká múka
- 1 PL – drvená rasca
- 0.5 KL – mletá paprika
- 1 liter – zeleninový bujón
- 3 ks – vajce
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci rozohrejeme olej, pridáme múku a vymiešame zápražku. Primiešame čerstvo podrvenú rascu a krátko premiešame.
- Hrniec odstavíme z plameňa a prisypeme mletú papriku. Dobre premiešame.
- Vrátime na oheň, prilejeme asi tretinu bujónu a miešame, kým nevznikne hladká zmes. Potom doplníme zvyšok vývaru a povaríme približne 10 minút.
- Vajcia rozšľaháme v miske a tenkým prúdom ich vlejeme do vriacej polievky za stáleho miešania. Krátko povaríme a odstavíme.
- Do hotovej polievky pridáme nasekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. Podávame teplú.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#rascova #vajicko #zaprazka #tradicna #rychla #polievka #slovenska
15 zobrazení