Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Velouté z karfiolu so smotanou

Karfiolová polievka / Francúzska klasika v jednoduchej podobe. Hladká, krémová karfiolová polievka pripravená len z niekoľkých surovín, no s maximálnym chuťovým efektom. Smotana... Francúzska klasika v jednoduchej podobe. Hladká, krémová karfiolová polievka pripravená len z niekoľkých surovín, no s maximálnym chuťovým efektom. Smotana jej dodáva jemnosť, zatiaľ čo restovaná cibuľa podčiarkuje chuť karfiolu. Ideálna s bagetkou a kvapkou olivového oleja.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Francúzska kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 1 ks – karfiol
  • 1 ks – cibuľa
  • 3 PL – maslo
  • 1.5 liter – kurací vývar (bujón)
  • 200 ml – smotana na šľahanie
  • podľa chuti – soľ
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci roztopíme maslo a orestujeme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  2. Pridáme na menšie ružičky rozobratý karfiol, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť približne 5 minút.
  3. Potom prilejeme najprv smotanu, následne vývar a varíme ešte 10 minút, kým karfiol úplne nezmäkne.
  4. Polievku rozmixujeme dohladka ponorným mixérom a podľa potreby dochutíme soľou.
  5. Podávame horúcu, ideálne s opečenou bagetou a ozdobenú olivovým olejom, muškátovým orieškom alebo bylinkou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#karfiolova #veloute #francuzska #kremova #smotanova #polievka #lahka
7 zobrazení