Karfiolová polievka /
Francúzska klasika v jednoduchej podobe. Hladká, krémová karfiolová polievka pripravená len z niekoľkých surovín, no s maximálnym chuťovým efektom. Smotana...
Francúzska klasika v jednoduchej podobe. Hladká, krémová karfiolová polievka pripravená len z niekoľkých surovín, no s maximálnym chuťovým efektom. Smotana jej dodáva jemnosť, zatiaľ čo restovaná cibuľa podčiarkuje chuť karfiolu. Ideálna s bagetkou a kvapkou olivového oleja.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Francúzska kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1 ks – karfiol
- 1 ks – cibuľa
- 3 PL – maslo
- 1.5 liter – kurací vývar (bujón)
- 200 ml – smotana na šľahanie
- podľa chuti – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci roztopíme maslo a orestujeme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme na menšie ružičky rozobratý karfiol, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť približne 5 minút.
- Potom prilejeme najprv smotanu, následne vývar a varíme ešte 10 minút, kým karfiol úplne nezmäkne.
- Polievku rozmixujeme dohladka ponorným mixérom a podľa potreby dochutíme soľou.
- Podávame horúcu, ideálne s opečenou bagetou a ozdobenú olivovým olejom, muškátovým orieškom alebo bylinkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#karfiolova #veloute #francuzska #kremova #smotanova #polievka #lahka
7 zobrazení