Cestovinová polievka /
Táto sýta paradajková polievka chutí ako rozobraté lasagne v jednej naberačke. Mleté hovädzie mäso, paradajky, bylinky, cestoviny a parmezán vytvárajú...
Táto sýta paradajková polievka chutí ako rozobraté lasagne v jednej naberačke. Mleté hovädzie mäso, paradajky, bylinky, cestoviny a parmezán vytvárajú dokonalú harmóniu chutí. Navyše je hotová za menej ako hodinu a výborne zasýti. Skvelý tip na rýchly obed či večeru.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Hovädzie mäso
Varené
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 PL – olivový olej
- 500 g – mleté hovädzie mäso
- 1 ks – stredne veľká cibuľa
- 1 PL – paradajkový pretlak
- 3 strúčiky – cesnak
- 1 KL – oregano
- 1 KL – tymian
- 1 KL – soľ
- 0.25 KL – čierne korenie
- 0.25 KL – čili vločky
- 1 liter – hovädzí vývar (bujón)
- 1 konzerva – krájané paradajky
- 300 ml – pasírované paradajky
- 1 ks – parmezán (kôrka)
- 120 g – cestoviny
- 50 g – baby špenát
- trochu – strúhaný parmezán
- trochu – petržlenová vňať
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej, pridáme mleté hovädzie mäso a nasekanú cibuľu. Restujeme, kým sa mäso nerozpadne a nezačne hnednúť.
- Pridáme paradajkový pretlak, pretlačený cesnak, oregano, tymian, soľ, korenie a čili vločky. Krátko premiešame a povaríme.
- Zmes podlejeme vývarom, pridáme pasírované a krájané paradajky, kôrku parmezánu a cestoviny. Zakryjeme a varíme 10–15 minút, kým nie sú cestoviny al dente.
- Po odstavení do polievky vmiešame listy baby špenátu a necháme krátko prejsť teplom.
- Servírujeme s nastrúhaným parmezánom, nasekanou petržlenovou vňaťou a opečeným bielym chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#lasagne #polievka #cestoviny #parmezan #maso #paradajky #syta
6 zobrazení