Studená paradajková polievka /
Slávna andalúzska špecialita, ktorá osvieži počas horúcich dní. Salmorejo je hustejšia verzia gazpacha, s krémovou konzistenciou, paradajkami, chlebom a olivovým...
Slávna andalúzska špecialita, ktorá osvieži počas horúcich dní. Salmorejo je hustejšia verzia gazpacha, s krémovou konzistenciou, paradajkami, chlebom a olivovým olejom. Výborne chutí vychladená, podávaná s nasekanou sušenou šunkou a vajíčkom natvrdo.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Španielska kuchyňa
10 min príprava
Porcie: 3
- 500 g – zrelé paradajky
- 2 strúčiky – cesnak
- 50 g – biely chlieb
- 3 kocky – ľad
- 3 PL – sherry ocot
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 150 ml – extra panenský olivový olej
- 100 g – sušená šunka
- 2 ks – varené vajce
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Paradajky nakrájame na väčšie kúsky, cesnak pozdĺžne rozkrojíme a odstránime stredovú stonku.
- Do mixéra vložíme paradajky, cesnak, ľad, štipku soli, korenia a sherry ocot. Rozmixujeme dohladka.
- Chlieb nakrájame na menšie kúsky a po častiach ho pridávame do mixéra. Po rozmixovaní začneme tenkým prúdom prilievať olivový olej, až kým nevznikne krémová konzistencia.
- Dochutíme soľou, korením alebo octom podľa potreby. Polievku vložíme do chladničky vychladiť.
- Servírujeme vychladené, ozdobené nasekanou šunkou a vajíčkom natvrdo.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#salmorejo #gazpacho #spanielska #studenapolievka #paradajky #leto
34 zobrazení