Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Salmorejo – španielska paradajková klasika

Studená paradajková polievka / Slávna andalúzska špecialita, ktorá osvieži počas horúcich dní. Salmorejo je hustejšia verzia gazpacha, s krémovou konzistenciou, paradajkami, chlebom a olivovým... Slávna andalúzska špecialita, ktorá osvieži počas horúcich dní. Salmorejo je hustejšia verzia gazpacha, s krémovou konzistenciou, paradajkami, chlebom a olivovým olejom. Výborne chutí vychladená, podávaná s nasekanou sušenou šunkou a vajíčkom natvrdo.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Španielska kuchyňa
10 min príprava
Porcie: 3

  • 500 g – zrelé paradajky
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 50 g – biely chlieb
  • 3 kocky – ľad
  • 3 PL – sherry ocot
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 150 ml – extra panenský olivový olej
  • 100 g – sušená šunka
  • 2 ks – varené vajce
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Paradajky nakrájame na väčšie kúsky, cesnak pozdĺžne rozkrojíme a odstránime stredovú stonku.
  2. Do mixéra vložíme paradajky, cesnak, ľad, štipku soli, korenia a sherry ocot. Rozmixujeme dohladka.
  3. Chlieb nakrájame na menšie kúsky a po častiach ho pridávame do mixéra. Po rozmixovaní začneme tenkým prúdom prilievať olivový olej, až kým nevznikne krémová konzistencia.
  4. Dochutíme soľou, korením alebo octom podľa potreby. Polievku vložíme do chladničky vychladiť.
  5. Servírujeme vychladené, ozdobené nasekanou šunkou a vajíčkom natvrdo.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#salmorejo #gazpacho #spanielska #studenapolievka #paradajky #leto
34 zobrazení