Kuracia polievka /
Svieža a zároveň výdatná polievka inšpirovaná talianskou kuchyňou. Kuracie prsia, zelenina a cestovinová ryža vytvárajú chutný základ, ktorý dotvára citrónová...
Svieža a zároveň výdatná polievka inšpirovaná talianskou kuchyňou. Kuracie prsia, zelenina a cestovinová ryža vytvárajú chutný základ, ktorý dotvára citrónová šťava a bylinky. Ideálna na prehriatie v zime, ale aj ako ľahký letný obed.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Kuracie mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 2 PL – maslo
- 1 ks – cibuľa
- 3 strúčiky – cesnak
- 2 stonky – zeler
- 2 ks – mrkva
- 1.25 liter – kurací vývar (bujón)
- 2 ks – kuracie prsia
- 1 KL – tymian
- 60 g – cestovinová ryža (orso, risoni al. tarhoňa)
- 4 PL – citrónová šťava
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a restujeme do sklovita.
- Pridáme na kocky pokrájaný zeler a mrkvu, krátko orestujeme a zalejeme kuracím vývarom.
- Do vývaru vložíme kuracie prsia, pridáme tymian, prikryjeme a varíme na miernom ohni 20 minút.
- Kuracie prsia vyberieme, natrháme na menšie kúsky a vrátime späť do polievky. Prisypeme cestovinovú ryžu a varíme ďalších 10 minút bez pokrievky.
- Na záver pridáme citrónovú šťavu, dochutíme soľou a korením, odstavíme a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuracia #cestovinova #citrusova #svieza #talianska #polievka
15 zobrazení