Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kuracia citrónová s cestovinovou ryžou

Kuracia polievka / Svieža a zároveň výdatná polievka inšpirovaná talianskou kuchyňou. Kuracie prsia, zelenina a cestovinová ryža vytvárajú chutný základ, ktorý dotvára citrónová... Svieža a zároveň výdatná polievka inšpirovaná talianskou kuchyňou. Kuracie prsia, zelenina a cestovinová ryža vytvárajú chutný základ, ktorý dotvára citrónová šťava a bylinky. Ideálna na prehriatie v zime, ale aj ako ľahký letný obed.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Kuracie mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 2 PL – maslo
  • 1 ks – cibuľa
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 2 stonky – zeler
  • 2 ks – mrkva
  • 1.25 liter – kurací vývar (bujón)
  • 2 ks – kuracie prsia
  • 1 KL – tymian
  • 60 g – cestovinová ryža (orso, risoni al. tarhoňa)
  • 4 PL – citrónová šťava
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a restujeme do sklovita.
  2. Pridáme na kocky pokrájaný zeler a mrkvu, krátko orestujeme a zalejeme kuracím vývarom.
  3. Do vývaru vložíme kuracie prsia, pridáme tymian, prikryjeme a varíme na miernom ohni 20 minút.
  4. Kuracie prsia vyberieme, natrháme na menšie kúsky a vrátime späť do polievky. Prisypeme cestovinovú ryžu a varíme ďalších 10 minút bez pokrievky.
  5. Na záver pridáme citrónovú šťavu, dochutíme soľou a korením, odstavíme a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuracia #cestovinova #citrusova #svieza #talianska #polievka
15 zobrazení