Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Letná zeleninová krémová so smotanou

Zeleninová polievka / Táto letná krémová polievka je plná čerstvej sezónnej zeleniny ako cuketa, baklažán, paradajky a nové zemiaky. Jemne pečená zelenina dodáva... Táto letná krémová polievka je plná čerstvej sezónnej zeleniny ako cuketa, baklažán, paradajky a nové zemiaky. Jemne pečená zelenina dodáva plnú chuť, zatiaľ čo smotana polievku príjemne zjemní. Je ideálna ako ľahký obed alebo predjedlo počas teplejších dní.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 ks – cuketa
  • 1 ks – baklažán
  • 2 ks – stredne veľké paradajky
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 ks – veľká mrkva
  • 4 ks – menšie zemiaky
  • 4 PL – olivový olej
  • 2 PL – maslo
  • 1 liter – voda
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 KL – majoránka
  • 100 ml – smotana na šľahanie
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Cuketu, baklažán a paradajky nakrájame na kocky, rozložíme na plech s papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme 2 PL oleja a pečieme pri 200 ºC približne 30 minút.
  2. V hrnci rozohrejeme zvyšný olej (2 PL) s maslom, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu a orestujeme do sklovita.
  3. Pridáme na kocky pokrájanú mrkvu a zemiaky, zalejeme vodou, osolíme a varíme pod pokrievkou asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne.
  4. Do hrnca pridáme upečenú zeleninu a všetko spolu rozmixujeme do hladkého krému.
  5. Pridáme prelisovaný cesnak, majoránku a smotanu. Premiešame, dochutíme soľou a korením a ešte krátko prehrejeme. Podávame s kvapkou smotany navrch.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#letna #zeleninova #kremova #cuketa #baklazan #smotana #lahka
77 zobrazení