Paradajková polievka /
Hustá paradajková polievka s ryžou a voňavými bylinkami je ideálna, keď máte málo času, ale chcete niečo chutné a sýte....
Hustá paradajková polievka s ryžou a voňavými bylinkami je ideálna, keď máte málo času, ale chcete niečo chutné a sýte. Podávaná s chrumkavým grilovaným toastom plným syra tvorí dokonalý tandem na obed či večeru. Vďaka konzervovaným paradajkám a jednoduchej príprave ju zvládne každý.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
5 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – olivový olej
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 KL – oregano
- 1 KL – bazalka
- 2 konzervy – krájané paradajky
- 100 g – ryźa
- 300 ml – voda
- 1 KL – kryštálový cukor
- podľa chuti – soľ, mleté černe korenie
- trochu – čerstvá bazalka
- 8 plátkov – toastový chlieb
- 100 g – zmäknuté maslo
- 100 g – strúhaný syr
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na strednom ohni rozohrejeme olivový olej a pridáme nasekaný cesnak. Keď sa rozvonia, prisypeme oregano, bazalku a pridáme paradajky z konzervy.
- Necháme krátko povariť, asi 5 minút, a následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
- Prisypeme prepláchnutú ryžu, prilejeme vodu, pridáme soľ, čierne korenie a trochu cukru. Varíme prikryté, kým ryža nezmäkne – približne 20 minút.
- Odstavíme z ohňa a primiešame čerstvú nasekanú bazalku alebo vňať.
- Kým sa polievka varí, pripravíme si grilované toasty. Rúru si rozohrejeme na 180 ºC (gril).
- Chlieb opečieme na sucho a z oboch strán natrieme zmäknutým maslom.
- Polovicu plátkov uložíme na plech, posypeme syrom a prikryjeme zvyškom toastov. Zapečieme pod grilom 5–7 minút.
- Polievku podávame s trojuholníkmi z grilovaných toastov. Výborne chutí horúca a sýta.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#paradajkova #rychla #ryza #grilovanytoast #bylinky #polievka
9 zobrazení