Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kyslá zemiaková s mliekom a zápražkou

Zemiaková polievka / Tradičná kyslá zemiaková polievka, ktorá zasýti aj osvieži. Hladká, vďaka zápražke jemne zamatová a príjemne nakyslá po octe. Dochutená čerstvou... Tradičná kyslá zemiaková polievka, ktorá zasýti aj osvieži. Hladká, vďaka zápražke jemne zamatová a príjemne nakyslá po octe. Dochutená čerstvou pažítkou je skvelou voľbou na sýty obed i ľahšiu večeru. Výborne ladí s vajíčkom alebo chlebom.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 5 ks – stredne veľké zemiaky
  • 1 KL – drvená rasca
  • 2 ks – bobkový list
  • 1 KL – soľ
  • 200 ml – mlieko
  • 3 PL – maslo
  • 1 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 strúčik – cesnak
  • 2 PL – hladká múka
  • podľa chuti – ocot
  • podľa chuti – cukor
  • 1 hrsť – pažitka
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca. Pridáme rascu, bobkový list, soľ a zalejeme vodou tak, aby boli zemiaky ponorené.
  2. Varíme zakryté približne 15 minút, kým nezmäknú. Potom prilejeme mlieko, zľahka premiešame a necháme opäť zovrieť.
  3. Na panvici rozohrejeme maslo s olejom, pridáme nasekanú cibuľu a cesnak. Keď je cibuľka priehľadná, zasypeme ju múkou a pripravíme svetlú zápražku.
  4. Zápražku pridáme do polievky, premiešame a varíme ďalších 5 minút. Počas toho vyberieme bobkové listy a polievku dochutíme cukrom a octom podľa chuti.
  5. Na záver vmiešame nasekanú pažítku alebo inú čerstvú vňať. Môžeme podávať s vajíčkom a krajcom čerstvého chleba.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zemiakova #kysla #zaprazka #tradicna #lacna #polievka #vegetarianske
7 zobrazení