Zemiaková polievka /
Inšpirovaná nemeckou kuchyňou, táto výdatná zemiaková polievka v sebe spája krémovú jemnosť, sladkastú chuť mrkvy a šťavnatosť kvalitných párkov. Obohatená...
Inšpirovaná nemeckou kuchyňou, táto výdatná zemiaková polievka v sebe spája krémovú jemnosť, sladkastú chuť mrkvy a šťavnatosť kvalitných párkov. Obohatená o krémový syr a čerstvú vňať ponúka dokonalé spojenie tradičných chutí v modernej podobe. Ideálna ako sýty obed či večera.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Bravčové mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 1 strúčik – cesnak
- 1 kg – zemiaky
- 1 liter – zeleninový vývar (bujón)
- 3 ks – mrkva
- 3 ks – jarná cibuľka
- 4 ks – párky
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- podľa chuti – sušený tymián
- 50 g – krémový syr
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak do sklovita.
- Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, premiešame a zalejeme vývarom. Zakryté varíme asi 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Časť zemiakov popučíme priamo v polievke, potom pridáme pokrájanú mrkvu a kolieska jarnej cibuľky. Polievku opäť zakryjeme a varíme ďalších 10 minút.
- Dochutíme čiernym korením a tymianom, pridáme na kolieska nakrájané párky a varíme ešte 5 minút.
- Vmiešame krémový syr, dobre premiešame a ochutnáme. V prípade potreby dochutíme soľou.
- Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a podávame.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zemiakova #kremova #nemecka #párky #syrova #vyvar #syta
27 zobrazení