Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Zemiakový krém s párkami a syrom

Zemiaková polievka / Inšpirovaná nemeckou kuchyňou, táto výdatná zemiaková polievka v sebe spája krémovú jemnosť, sladkastú chuť mrkvy a šťavnatosť kvalitných párkov. Obohatená... Inšpirovaná nemeckou kuchyňou, táto výdatná zemiaková polievka v sebe spája krémovú jemnosť, sladkastú chuť mrkvy a šťavnatosť kvalitných párkov. Obohatená o krémový syr a čerstvú vňať ponúka dokonalé spojenie tradičných chutí v modernej podobe. Ideálna ako sýty obed či večera.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bravčové mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 2 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 strúčik – cesnak
  • 1 kg – zemiaky
  • 1 liter – zeleninový vývar (bujón)
  • 3 ks – mrkva
  • 3 ks – jarná cibuľka
  • 4 ks – párky
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • podľa chuti – sušený tymián
  • 50 g – krémový syr
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak do sklovita.
  2. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, premiešame a zalejeme vývarom. Zakryté varíme asi 15 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  3. Časť zemiakov popučíme priamo v polievke, potom pridáme pokrájanú mrkvu a kolieska jarnej cibuľky. Polievku opäť zakryjeme a varíme ďalších 10 minút.
  4. Dochutíme čiernym korením a tymianom, pridáme na kolieska nakrájané párky a varíme ešte 5 minút.
  5. Vmiešame krémový syr, dobre premiešame a ochutnáme. V prípade potreby dochutíme soľou.
  6. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a podávame.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zemiakova #kremova #nemecka #párky #syrova #vyvar #syta
27 zobrazení