Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémová brokolicová so zemiakmi a parmezánom

Brokolicová polievka / Sýta, hladká a dokonale vyvážená – táto brokolicová polievka so zemiakmi, mliekom a jemným nádychom anízu je ideálnym jedlom na... Sýta, hladká a dokonale vyvážená – táto brokolicová polievka so zemiakmi, mliekom a jemným nádychom anízu je ideálnym jedlom na obed aj večeru. Zahustená škrobom a ozdobená strúhaným parmezánom poteší chuťové bunky i žalúdok. Jednoduchá, no výnimočne chutná.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 50 g – maslo
  • 1 ks – cibuľa
  • 400 g – brokolica
  • 400 ml – kurací vývar (bujón)
  • 400 g – zemiaky
  • 500 ml – mlieko
  • 1 KL – soľ
  • 1 KL – sušený cesnak
  • 0.5 KL – aníz
  • 3 PL – kukuričný škrob
  • 2 PL – voda
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • trochu – parmezán
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci roztopíme maslo, pridáme nasekanú cibuľu a restujeme ju do sklovita.
  2. K cibuľke pridáme ružičky brokolice, krátko orestujeme a zalejeme vývarom.
  3. Do polievky vložíme na kocky nakrájané zemiaky, prilejeme mlieko a ochutíme soľou, sušeným cesnakom a anízom.
  4. Zmes privedieme do varu, prikryjeme a necháme variť približne 10–15 minút.
  5. Škrob rozmiešame v malom množstve vody a vlejeme do polievky, premiešame a dochutíme čiernym korením.
  6. Hotovú polievku podávame v miskách posypanú strúhaným parmezánom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#brokolicova #kremova #polievka #zemiaky #parmezan #vyvar #vegetarianske
6 zobrazení