Brokolicová polievka /
Sýta, hladká a dokonale vyvážená – táto brokolicová polievka so zemiakmi, mliekom a jemným nádychom anízu je ideálnym jedlom na...
Sýta, hladká a dokonale vyvážená – táto brokolicová polievka so zemiakmi, mliekom a jemným nádychom anízu je ideálnym jedlom na obed aj večeru. Zahustená škrobom a ozdobená strúhaným parmezánom poteší chuťové bunky i žalúdok. Jednoduchá, no výnimočne chutná.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 50 g – maslo
- 1 ks – cibuľa
- 400 g – brokolica
- 400 ml – kurací vývar (bujón)
- 400 g – zemiaky
- 500 ml – mlieko
- 1 KL – soľ
- 1 KL – sušený cesnak
- 0.5 KL – aníz
- 3 PL – kukuričný škrob
- 2 PL – voda
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- trochu – parmezán
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci roztopíme maslo, pridáme nasekanú cibuľu a restujeme ju do sklovita.
- K cibuľke pridáme ružičky brokolice, krátko orestujeme a zalejeme vývarom.
- Do polievky vložíme na kocky nakrájané zemiaky, prilejeme mlieko a ochutíme soľou, sušeným cesnakom a anízom.
- Zmes privedieme do varu, prikryjeme a necháme variť približne 10–15 minút.
- Škrob rozmiešame v malom množstve vody a vlejeme do polievky, premiešame a dochutíme čiernym korením.
- Hotovú polievku podávame v miskách posypanú strúhaným parmezánom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#brokolicova #kremova #polievka #zemiaky #parmezan #vyvar #vegetarianske
6 zobrazení