Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Jemná kuracia s haluškami a špenátom

Kuracia polievka / Táto krémová kuracia polievka je výživná, jemná a mimoriadne sýta. Vďaka nadýchaným haluškám, čerstvému špenátu a výdatnému vývaru sa stáva... Táto krémová kuracia polievka je výživná, jemná a mimoriadne sýta. Vďaka nadýchaným haluškám, čerstvému špenátu a výdatnému vývaru sa stáva plnohodnotným jedlom, ktoré zahreje a nasýti. Ideálna voľba na rodinný obed, keď chcete niečo výživné a zároveň domáce.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Kuracie mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 stonky – zeler
  • 2 ks – mrkva
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 KL – sušený tymián
  • 500 g – kuracie prsia
  • 1 liter – kurací vývar (bujón)
  • 200 ml – smotana na šľahanie
  • 1 PL – hladká múka
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 2 hrste – špenát
  • 5 PL – krupica
  • 1 ks – vajce
  • 2 PL – roztopené maslo
  • trochu – voda
  • 1 štipka – soľ
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu, na rezance nakrájaný zeler a postrúhanú mrkvu. Na strednom ohni opekáme asi 5 minút.
  2. Zeleninu dochutíme soľou, korením, pridáme prelisovaný cesnak, sušený tymián a kúsky kuracích pŕs.
  3. Zmes premiešame, zalejeme kuracím vývarom a pod pokrievkou varíme približne 20 minút.
  4. Smotanu zmiešame s múkou a vlejeme do polievky. Varíme ďalších 10 minút.
  5. Medzitým si pripravíme cesto na halušky – zmiešame krupicu, vajce, maslo a štipku soli. Po lyžiciach prilievame vodu, kým nie je cesto redšie.
  6. Cesto pretlačíme cez haluškár priamo do vriacej polievky a povaríme ešte asi 5 minút.
  7. Na záver pridáme čerstvý špenát, premiešame, dochutíme a podávame.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuracia #halusky #spenat #kremova #syta #domaca #polievka
34 zobrazení