Kuracia polievka /
Táto krémová kuracia polievka je výživná, jemná a mimoriadne sýta. Vďaka nadýchaným haluškám, čerstvému špenátu a výdatnému vývaru sa stáva...
Táto krémová kuracia polievka je výživná, jemná a mimoriadne sýta. Vďaka nadýchaným haluškám, čerstvému špenátu a výdatnému vývaru sa stáva plnohodnotným jedlom, ktoré zahreje a nasýti. Ideálna voľba na rodinný obed, keď chcete niečo výživné a zároveň domáce.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Kuracie mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 2 stonky – zeler
- 2 ks – mrkva
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 KL – sušený tymián
- 500 g – kuracie prsia
- 1 liter – kurací vývar (bujón)
- 200 ml – smotana na šľahanie
- 1 PL – hladká múka
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 2 hrste – špenát
- 5 PL – krupica
- 1 ks – vajce
- 2 PL – roztopené maslo
- trochu – voda
- 1 štipka – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu, na rezance nakrájaný zeler a postrúhanú mrkvu. Na strednom ohni opekáme asi 5 minút.
- Zeleninu dochutíme soľou, korením, pridáme prelisovaný cesnak, sušený tymián a kúsky kuracích pŕs.
- Zmes premiešame, zalejeme kuracím vývarom a pod pokrievkou varíme približne 20 minút.
- Smotanu zmiešame s múkou a vlejeme do polievky. Varíme ďalších 10 minút.
- Medzitým si pripravíme cesto na halušky – zmiešame krupicu, vajce, maslo a štipku soli. Po lyžiciach prilievame vodu, kým nie je cesto redšie.
- Cesto pretlačíme cez haluškár priamo do vriacej polievky a povaríme ešte asi 5 minút.
- Na záver pridáme čerstvý špenát, premiešame, dochutíme a podávame.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuracia #halusky #spenat #kremova #syta #domaca #polievka
34 zobrazení