Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Maďarská polievka s kuracím mäsom a fazuľkou

Palócleves / Obľúbená maďarská klasika v ľahšom podaní s kuracím mäsom. Polievka plná chutí zo zelených fazuliek, zemiakov, mrkvy a voňavého korenia... Obľúbená maďarská klasika v ľahšom podaní s kuracím mäsom. Polievka plná chutí zo zelených fazuliek, zemiakov, mrkvy a voňavého korenia je ideálna na sýty obed. Zjemnená kyslou smotanou a dochutená čerstvými bylinkami vytvára harmonickú a výživnú pochúťku pre celú rodinu.
Obed Polievky Strukoviny Zeleninové jedlá Kuracie mäso Varené Maďarská kuchyňa
15 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 500 g – kuracie prsia
  • 1 ks – červená cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 2 ks – zemiaky
  • 3 ks – mrkva
  • 3 PL – olej
  • 300 g – zelené fazuľky
  • 1 KL – mletá paprika
  • 1 KL – drvená rasca
  • 1 ks – bobkový list
  • 200 g – kyslá smotana
  • 1 PL – hladká múka
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • 1 hrsť – kôpor
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie prsia opláchneme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Zeleninu očistíme. Zemiaky pokrájame na kocky, mrkvu na kolieska, cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno.
  3. Na oleji v hlbšom hrnci orestujeme cibuľu dosklovita. Pridáme kuracie mäso a restujeme, kým nezbelie. Prisypeme mletú papriku, rascu, cesnak, soľ a korenie, premiešame a zalejeme vodou (cca 1,5 litra). Pridáme bobkový list, prikryjeme a varíme na miernom plameni, kým mäso nezmäkne.
  4. Do polievky vložíme nakrájané zemiaky, mrkvu a fazuľku a varíme, kým nie je zelenina mäkká.
  5. Múku vymiešame s kyslou smotanou dohladka, pridáme trochu horúcej polievky, premiešame a vlejeme späť do hrnca.
  6. Krátko povaríme, dochutíme a pred podávaním posypeme nasekaným kôprom a petržlenovou vňaťou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#madarska #palocleves #kuracie #fazulka #smotanova #tradicna #polievka
7 zobrazení