Palócleves /
Obľúbená maďarská klasika v ľahšom podaní s kuracím mäsom. Polievka plná chutí zo zelených fazuliek, zemiakov, mrkvy a voňavého korenia...
Obľúbená maďarská klasika v ľahšom podaní s kuracím mäsom. Polievka plná chutí zo zelených fazuliek, zemiakov, mrkvy a voňavého korenia je ideálna na sýty obed. Zjemnená kyslou smotanou a dochutená čerstvými bylinkami vytvára harmonickú a výživnú pochúťku pre celú rodinu.
Obed
Polievky
Strukoviny
Zeleninové jedlá
Kuracie mäso
Varené
Maďarská kuchyňa
15 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 500 g – kuracie prsia
- 1 ks – červená cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 2 ks – zemiaky
- 3 ks – mrkva
- 3 PL – olej
- 300 g – zelené fazuľky
- 1 KL – mletá paprika
- 1 KL – drvená rasca
- 1 ks – bobkový list
- 200 g – kyslá smotana
- 1 PL – hladká múka
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- 1 hrsť – kôpor
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie prsia opláchneme a nakrájame na menšie kúsky.
- Zeleninu očistíme. Zemiaky pokrájame na kocky, mrkvu na kolieska, cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno.
- Na oleji v hlbšom hrnci orestujeme cibuľu dosklovita. Pridáme kuracie mäso a restujeme, kým nezbelie. Prisypeme mletú papriku, rascu, cesnak, soľ a korenie, premiešame a zalejeme vodou (cca 1,5 litra). Pridáme bobkový list, prikryjeme a varíme na miernom plameni, kým mäso nezmäkne.
- Do polievky vložíme nakrájané zemiaky, mrkvu a fazuľku a varíme, kým nie je zelenina mäkká.
- Múku vymiešame s kyslou smotanou dohladka, pridáme trochu horúcej polievky, premiešame a vlejeme späť do hrnca.
- Krátko povaríme, dochutíme a pred podávaním posypeme nasekaným kôprom a petržlenovou vňaťou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#madarska #palocleves #kuracie #fazulka #smotanova #tradicna #polievka
7 zobrazení