Cibuľová polievka /
Voňavá a sýta polievka, ktorá vás zahreje už po prvom lyžičke. Karamelizovaná cibuľa, dotyk bieleho vína a bylinky vytvárajú dokonalú...
Voňavá a sýta polievka, ktorá vás zahreje už po prvom lyžičke. Karamelizovaná cibuľa, dotyk bieleho vína a bylinky vytvárajú dokonalú harmóniu chutí. Podávaná so zapekanou bagetkou s roztopeným syrom je ideálna na sychravé dni aj ako efektný predkrm.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 3 PL – maslo
- 500 g – cibuľa
- 0.5 KL – soľ
- 1 KL – hnedý cukor
- 1 KL – citrónová šťava
- 1 strúčik – cesnak
- 2 PL – hladká múka
- 120 ml – biele víno
- 1 liter – zeleninový vývar (bujón)
- 1 ks – bobkový list
- 1 KL – tymian
- 1 ks – bageta
- 50 g – ementál
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci roztopíme maslo a pridáme na jemné pásiky nakrájanú cibuľu. Osolíme ju, pridáme cukor a pomaly restujeme, kým nezíska zlatohnedý odtieň.
- Prilejeme trochu citrónovej šťavy, pridáme prelisovaný cesnak a zmes zaprášime múkou. Dobre premiešame, podlejeme bielym vínom a necháme chvíľu povariť.
- Potom do polievky vlejeme zeleninový vývar, pridáme bobkový list a tymian a necháme všetko variť na miernom ohni asi 15 minút.
- Kým sa polievka varí, pripravíme bagetky – nakrájané plátky poukladáme na plech, posypeme syrom a pečieme v rúre vyhriatej na 200ºC približne 5 minút.
- Hotovú polievku servírujeme v miskách alebo tanieroch a na povrch uložíme zapečené syrové bagetky.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cibulova #polievka #karamelizovana #bagetka #zapečena #francuzska #zahriatie
7 zobrazení