Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Hrejivá cibuľová s vínom a syrovou bagetkou

Cibuľová polievka / Voňavá a sýta polievka, ktorá vás zahreje už po prvom lyžičke. Karamelizovaná cibuľa, dotyk bieleho vína a bylinky vytvárajú dokonalú... Voňavá a sýta polievka, ktorá vás zahreje už po prvom lyžičke. Karamelizovaná cibuľa, dotyk bieleho vína a bylinky vytvárajú dokonalú harmóniu chutí. Podávaná so zapekanou bagetkou s roztopeným syrom je ideálna na sychravé dni aj ako efektný predkrm.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 3 PL – maslo
  • 500 g – cibuľa
  • 0.5 KL – soľ
  • 1 KL – hnedý cukor
  • 1 KL – citrónová šťava
  • 1 strúčik – cesnak
  • 2 PL – hladká múka
  • 120 ml – biele víno
  • 1 liter – zeleninový vývar (bujón)
  • 1 ks – bobkový list
  • 1 KL – tymian
  • 1 ks – bageta
  • 50 g – ementál
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci roztopíme maslo a pridáme na jemné pásiky nakrájanú cibuľu. Osolíme ju, pridáme cukor a pomaly restujeme, kým nezíska zlatohnedý odtieň.
  2. Prilejeme trochu citrónovej šťavy, pridáme prelisovaný cesnak a zmes zaprášime múkou. Dobre premiešame, podlejeme bielym vínom a necháme chvíľu povariť.
  3. Potom do polievky vlejeme zeleninový vývar, pridáme bobkový list a tymian a necháme všetko variť na miernom ohni asi 15 minút.
  4. Kým sa polievka varí, pripravíme bagetky – nakrájané plátky poukladáme na plech, posypeme syrom a pečieme v rúre vyhriatej na 200ºC približne 5 minút.
  5. Hotovú polievku servírujeme v miskách alebo tanieroch a na povrch uložíme zapečené syrové bagetky.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#cibulova #polievka #karamelizovana #bagetka #zapečena #francuzska #zahriatie
7 zobrazení