Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémová polievka z pečených zemiakov: Úžasne chutná verzia klasiky

Krémová zemiaková polievka / Výnimočne jemná a chuťovo bohatá krémová polievka z pečených zemiakov, doplnená o chrumkavú slaninu, parmezán a štipku čili pre extra... Výnimočne jemná a chuťovo bohatá krémová polievka z pečených zemiakov, doplnená o chrumkavú slaninu, parmezán a štipku čili pre extra zážitok. Skvelá ako predjedlo aj sýta večera.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bravčové mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
70 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 6

  • 4 ks – veľké zemiaky
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 100 g – slanina
  • 50 g – maslo
  • 1.5 liter – zeleninový vývar (bujón)
  • 100 g – strúhaný parmezán
  • 1 PL – olivový olej
  • 1 KL – čili vločky
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Umyté zemiaky zabalíme do alobalu a pečieme približne 60 minút, kým úplne nezmäknú.
  2. Medzitým si na drobno nasekáme očistenú cibuľu, cesnak a na kocky nakrájame slaninu.
  3. Upečené zemiaky necháme trochu vychladnúť a potom ich pokrájame – podľa preferencie môžeme nechať aj šupku.
  4. V hrnci roztopíme maslo a na ňom orestujeme pripravenú cibuľu a cesnak. Pridáme pokrájané zemiaky, trochu vývaru a všetko spolu rozmixujeme dohladka.
  5. Zalejeme zvyšným vývarom, premiešame a pridáme väčšinu parmezánu. Dochutíme soľou a korením.
  6. Na záver opečieme slaninu na panvici s olivovým olejom a servírujeme polievku ozdobenú chrumkavou slaninkou, zvyšným parmezánom a čili vločkami.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zemiakova #pecenezemiaky #kremovapolievka #slovenskakuchyna #rychlaobed #slaninovapolievka #jemnachut
11 zobrazení