Tekvicová polievka /
Táto jemne pikantná krémová polievka z pečenej hokkaido tekvice je dokonalým jesenným pokrmom. Vďaka kombinácii voňavého korenia, sladkastej zeleniny a...
Táto jemne pikantná krémová polievka z pečenej hokkaido tekvice je dokonalým jesenným pokrmom. Vďaka kombinácii voňavého korenia, sladkastej zeleniny a slaného balkánskeho syra vzniká harmonické jedlo, ktoré pohladí nielen žalúdok, ale aj dušu. Servíruje sa s kockami syra a kvapkou smotany pre ešte bohatšiu chuť.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks – menšia hokkaido tekvica
- 4 PL – olivový olej
- 1 ks – cibuľa
- 2 ks – väčšie zemiaky
- 0.5 KL – čili vločky
- 0.5 KL – zázvor
- 0.25 KL – škorica
- 1 liter – zeleninový vývar (bujón)
- 2 strúčiky – cesnak
- 200 ml – smotana na šľahanie
- 200 g – syr balkánskeho typu
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru rozohrejeme na 200ºC.
- Tekvicu umyjeme, prepolíme, vydlabeme zrniečka, dužinu (aj so šupkou) pokrájame na plátky, pokvapkáme ich olejom (2 lyžice), zľahka osolíme a na plechu vystlanom papierom na pečenie dáme piecť do rúry na 20 až 30 minút.
- Medzitým si očistíme zemiaky, ktoré pokrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno.
- V hrnci zahrejeme olej (2 lyžice), pridáme cibuľu a restujeme ju do sklovita. Potom pridáme zemiaky, čili, zázvor a škoricu, všetko premiešame a zalejeme vývarom.
- Zakrytú polievku varíme zhruba 15 minút, potom pridáme pečenú tekvicu, 5 minút povaríme a polievku rozmixujeme ponorným mixérom do krémova.
- Nakoniec do polievky pridáme prelisovaný cesnak, asi deci smotany, podľa chuti ju dosolíme a okoreníme, krátko zavaríme a odstavíme.
- Tekvicovú polievku podávame pokvapkanú smotanou a na vrch poukladáme kocky syra.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#tekvicova #kremova #hokkaido #balkansky #jesenna #vegetarianske
7 zobrazení