Letné rizoto /
Toto ľahké letné rizoto vás očarí svojou sviežosťou a farebnosťou. Pripravené z kvalitnej ryže arborio, s paprikou, cuketou, čili a...
Toto ľahké letné rizoto vás očarí svojou sviežosťou a farebnosťou. Pripravené z kvalitnej ryže arborio, s paprikou, cuketou, čili a bylinkami, predstavuje ideálny ľahký obed počas horúcich dní. Víno a vývar zvýraznia chute, parmezán a olivový olej dodajú krémovosť a vňať krásne zavŕši letný charakter tohto jedla. Výborné ako vegetariánsky chod alebo ako príloha ku grilovanému mäsu.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zeleninové jedlá
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zdravé a diéty
Bezmäsite jedlá
Letné
Talianska kuchyňa
5 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 400 g – ryža na rizoto
- 2 PL – olivový olej
- 1 ks – cibuľa
- 4 strúčiky – cesnak
- 1 ks – zelená čili paprička
- 1 ks – červená paprika
- 1 ks – cuketa
- 3 dl – biele víno
- 1 liter – zeleninový vývar
- 2 hrste – petržlenová vňať
- 2 PL – extra panenský olivový olej
- 100 g – strúhaný parmezán
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme ryžu, premiešame a necháme ju nasiaknuť olejom.
- Pridáme nasekanú papriku, čili, cesnak a cuketu, krátko orestujeme a zalejeme vínom.
- Keď sa víno odparí, postupne prilievame vývar, po naberačkách, a varíme 20 minút do mäkka.
- Odstavíme, vmiešame parmezán, nasekanú vňať a extra panenský olej. Dochutíme soľou a korením.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#letnerizoto #zeleninoverizoto #vegetarianskejedlo #cuketa #paprika #ryzanaRizoto #rychlyobed #slovenskakuchyna #letnejedla #parmezan
11 zobrazení