Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Letné zeleninové rizoto s paprikou a cuketou

Letné rizoto / Toto ľahké letné rizoto vás očarí svojou sviežosťou a farebnosťou. Pripravené z kvalitnej ryže arborio, s paprikou, cuketou, čili a... Toto ľahké letné rizoto vás očarí svojou sviežosťou a farebnosťou. Pripravené z kvalitnej ryže arborio, s paprikou, cuketou, čili a bylinkami, predstavuje ideálny ľahký obed počas horúcich dní. Víno a vývar zvýraznia chute, parmezán a olivový olej dodajú krémovosť a vňať krásne zavŕši letný charakter tohto jedla. Výborné ako vegetariánsky chod alebo ako príloha ku grilovanému mäsu.
Hlavné jedlá Obed Večera Zeleninové jedlá Rýchla príprava (do 30 min.) Zdravé a diéty Bezmäsite jedlá Letné Talianska kuchyňa
5 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 400 g – ryža na rizoto
  • 2 PL – olivový olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 1 ks – zelená čili paprička
  • 1 ks – červená paprika
  • 1 ks – cuketa
  • 3 dl – biele víno
  • 1 liter – zeleninový vývar
  • 2 hrste – petržlenová vňať
  • 2 PL – extra panenský olivový olej
  • 100 g – strúhaný parmezán
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  2. Pridáme ryžu, premiešame a necháme ju nasiaknuť olejom.
  3. Pridáme nasekanú papriku, čili, cesnak a cuketu, krátko orestujeme a zalejeme vínom.
  4. Keď sa víno odparí, postupne prilievame vývar, po naberačkách, a varíme 20 minút do mäkka.
  5. Odstavíme, vmiešame parmezán, nasekanú vňať a extra panenský olej. Dochutíme soľou a korením.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#letnerizoto #zeleninoverizoto #vegetarianskejedlo #cuketa #paprika #ryzanaRizoto #rychlyobed #slovenskakuchyna #letnejedla #parmezan
11 zobrazení