Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Sviatočná cviklová s domácimi uškami

Cviklová polievka / Sviatočná cviklová s domácimi uškami je pôvodom poľská štedrovečerná polievka s úžasnou farbou, chuťou a arómou. Kombinácia pečenej cvikly, sušených... Sviatočná cviklová s domácimi uškami je pôvodom poľská štedrovečerná polievka s úžasnou farbou, chuťou a arómou. Kombinácia pečenej cvikly, sušených húb a domácich cestovín vytvára výnimočný sviatočný zážitok – ideálny na slávnostné chvíle.
Obed Polievky Huby Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
30 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 600 g – cvikla
  • 2 hrste – sušené huby
  • 1.5 liter – zeleninový vývar (bujón)
  • 2 ks – bobkový list
  • 5 ks – celé čierne korenie
  • podľa chuti – kryštálový cukor
  • podľa chuti – ocot
  • podľa chuti – soľ
  • 250 g – hladká múka
  • 120 ml – teplá voda
  • 1 štipka – soľ (do cesta)
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Cviklu očistíme, zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri 180ºC asi 45–60 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame.
  2. Huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Neskôr ich aj s vodou vložíme do hrnca spolu s vývarom, korením a cviklou a varíme zakryté 20 minút, potom ďalších 30 minút odkryté.
  3. Polievku precedíme, huby si odložíme a vývar dochutíme soľou, cukrom a octom.
  4. Z múky, vody a štipky soli vypracujeme cesto na ušká. Rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska.
  5. Rozmixované huby osolíme a dávkujeme do stredu koliesok. Uzatvoríme a vytvarujeme ušká.
  6. Ušká varíme vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú, potom ešte 3 minúty.
  7. Podávame s horúcou precedenou cviklovou polievkou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#barszcz #cvikla #sviatocnejedlo #uská #poľskakuchyna #vegetarianske #vianoce
8 zobrazení