Cviklová polievka /
Sviatočná cviklová s domácimi uškami je pôvodom poľská štedrovečerná polievka s úžasnou farbou, chuťou a arómou. Kombinácia pečenej cvikly, sušených...
Sviatočná cviklová s domácimi uškami je pôvodom poľská štedrovečerná polievka s úžasnou farbou, chuťou a arómou. Kombinácia pečenej cvikly, sušených húb a domácich cestovín vytvára výnimočný sviatočný zážitok – ideálny na slávnostné chvíle.
Obed
Polievky
Huby
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
30 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 600 g – cvikla
- 2 hrste – sušené huby
- 1.5 liter – zeleninový vývar (bujón)
- 2 ks – bobkový list
- 5 ks – celé čierne korenie
- podľa chuti – kryštálový cukor
- podľa chuti – ocot
- podľa chuti – soľ
- 250 g – hladká múka
- 120 ml – teplá voda
- 1 štipka – soľ (do cesta)
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cviklu očistíme, zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri 180ºC asi 45–60 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame.
- Huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Neskôr ich aj s vodou vložíme do hrnca spolu s vývarom, korením a cviklou a varíme zakryté 20 minút, potom ďalších 30 minút odkryté.
- Polievku precedíme, huby si odložíme a vývar dochutíme soľou, cukrom a octom.
- Z múky, vody a štipky soli vypracujeme cesto na ušká. Rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska.
- Rozmixované huby osolíme a dávkujeme do stredu koliesok. Uzatvoríme a vytvarujeme ušká.
- Ušká varíme vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú, potom ešte 3 minúty.
- Podávame s horúcou precedenou cviklovou polievkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#barszcz #cvikla #sviatocnejedlo #uská #poľskakuchyna #vegetarianske #vianoce
8 zobrazení