Makové šúľance /
Makové šúľance sú tradičnou sladkou pochúťkou, ktorú si pamätáme z detstva. Jemné zemiakové cesto, ručne tvarované šúľance, ktoré sa po...
Makové šúľance sú tradičnou sladkou pochúťkou, ktorú si pamätáme z detstva. Jemné zemiakové cesto, ručne tvarované šúľance, ktoré sa po uvarení obalia v masle a posypú mletým makom s cukrom, vytvárajú neodolateľnú kombináciu chutí a vôní. Ideálne ako sladký obed alebo sýty dezert, ktorému len málokto odolá. Tento recept je jednoduchý, no výsledok vždy poteší každého milovníka slovenskej klasiky.
Dezerty
Obed
Večera
Múčne jedlá
Zemiaky
Tradičné jedlá
Bezmäsité jedlá
Hlavné jedlá na sladko
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 700 g – zemiaky
- 300 g – polohrubá múka
- 2 ks – vajíčko
- 1 štipka – soľ
- 150 g – mletý mak
- 50 g – práškový cukor
- 100 g – maslo
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na jemno.
- Dáme variť veľký hrniec s osolenou vodou.
- Zo zemiakov, múky, vajec a štipky soli vypracujeme nelepivé cesto.
- Rozdelíme na časti, z ktorých ušúľame valčeky, tie rozdelíme a tvarujeme šúľance.
- Šúľance varíme vo vriacej vode, kým nevyplávajú.
- Medzitým roztopíme maslo a zmiešame mak s cukrom.
- Uvarené šúľance scedíme, polejeme maslom a posypeme makovou posýpkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sulance #makovesulance #slovenskakuchyna #tradicnerecepty #sladkyobed #makovecesto #maslo #cukor #dezert #zemiakovecesto
15 zobrazení