Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Slovenský zemiakový šalát bez majonézy

Zemiakový šalát bez majonézy / Tento tradičný slovenský zemiakový šalát vás osloví svojou jednoduchosťou a sviežou chuťou. Pripravovaný bez majonézy, len s jemne kyslastou horčicovou... Tento tradičný slovenský zemiakový šalát vás osloví svojou jednoduchosťou a sviežou chuťou. Pripravovaný bez majonézy, len s jemne kyslastou horčicovou zálievkou a cibuľkou, je ľahký a zároveň intenzívny. Práve takýto šalát si pamätáme z kuchýň našich starých mám. Skvelo sa hodí ako príloha k vyprážanému mäsu, rybe či na studený bufet. Po odležaní v chlade je jeho chuť ešte výraznejšia a harmonickejšia.
Obed Prílohy a omáčky Zemiaky Tradičné jedlá Bezmäsité jedlá Studené pokrmy Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 kg – zemiaky (menšie)
  • 2 ks – cibuľa
  • 3 dl – vlažná voda
  • 2 PL – ocot
  • 2 PL – rastlinný olej
  • 2 PL – kryštálový cukor
  • 2 PL – plnotučná horčica
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 1 ks – bobkový list
  • 2-3 guličky – nové korenie
  • na ozdobu – petržlenová vňať
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme vychladnúť.
  2. Ošúpeme a nakrájame na kocky alebo prelisujeme cez krájač do veľkej misy.
  3. Vymiešame zálievku z vody, octu, oleja, cukru, horčice, soli a korenia. Ochutnáme, má byť kyslejšia.
  4. Zálievku prevaríme s bobkovým listom a novým korením asi 10 minút.
  5. Odstránime korenie a bobkový list, pridáme nasekanú cibuľu, ešte krátko povaríme.
  6. Horúcou zálievkou zalejeme zemiaky, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
  7. Šalát necháme odstáť v chlade aspoň 12 hodín.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zemiakovySalat #bezmajonezy #slovenskakuchyna #tradicnerecepty #prilohy #lahkysalat #studenajedla #cibula #horcicazalievka #vianoce
9 zobrazení