Zemiakový šalát bez majonézy /
Tento tradičný slovenský zemiakový šalát vás osloví svojou jednoduchosťou a sviežou chuťou. Pripravovaný bez majonézy, len s jemne kyslastou horčicovou...
Tento tradičný slovenský zemiakový šalát vás osloví svojou jednoduchosťou a sviežou chuťou. Pripravovaný bez majonézy, len s jemne kyslastou horčicovou zálievkou a cibuľkou, je ľahký a zároveň intenzívny. Práve takýto šalát si pamätáme z kuchýň našich starých mám. Skvelo sa hodí ako príloha k vyprážanému mäsu, rybe či na studený bufet. Po odležaní v chlade je jeho chuť ešte výraznejšia a harmonickejšia.
Obed
Prílohy a omáčky
Zemiaky
Tradičné jedlá
Bezmäsité jedlá
Studené pokrmy
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 kg – zemiaky (menšie)
- 2 ks – cibuľa
- 3 dl – vlažná voda
- 2 PL – ocot
- 2 PL – rastlinný olej
- 2 PL – kryštálový cukor
- 2 PL – plnotučná horčica
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 1 ks – bobkový list
- 2-3 guličky – nové korenie
- na ozdobu – petržlenová vňať
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme vychladnúť.
- Ošúpeme a nakrájame na kocky alebo prelisujeme cez krájač do veľkej misy.
- Vymiešame zálievku z vody, octu, oleja, cukru, horčice, soli a korenia. Ochutnáme, má byť kyslejšia.
- Zálievku prevaríme s bobkovým listom a novým korením asi 10 minút.
- Odstránime korenie a bobkový list, pridáme nasekanú cibuľu, ešte krátko povaríme.
- Horúcou zálievkou zalejeme zemiaky, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
- Šalát necháme odstáť v chlade aspoň 12 hodín.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zemiakovySalat #bezmajonezy #slovenskakuchyna #tradicnerecepty #prilohy #lahkysalat #studenajedla #cibula #horcicazalievka #vianoce
5 zobrazení