Segedínsky guláš /
Segedínsky guláš je klasika, ktorá nikdy nesklame. Spája šťavnaté bravčové mäso, kyslú kapustu a lahodnú smotanu do jedinečnej harmónie chutí....
Segedínsky guláš je klasika, ktorá nikdy nesklame. Spája šťavnaté bravčové mäso, kyslú kapustu a lahodnú smotanu do jedinečnej harmónie chutí. Príjemne kyselkavý, jemne korenistý a výdatný guláš je ideálnym jedlom na chladnejšie dni. Skvelo chutí s parenou knedľou, no nezaostáva ani s chlebom. Tradičné jedlo s pôvodom v maďarskej kuchyni si našlo pevné miesto aj v slovenskej gastronómii.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zeleninové jedlá
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Dusené
Zimné
Maďarská kuchyňa
Slovenská kuchyňa
30 min príprava
70 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 750 g – bravčové plece
- 1 kg – kyslá kapusta
- 2m ks – cibuľa
- 400 ml – smotana na šľahanie
- 1 ks – bobkový list
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mletá červená paprika
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- podľa chuti – mletá rasca
- na zahustenie – múka
- trochu – bravčová masť alebo olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme ju na bravčovej masti alebo oleji.
- Pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán.
- Mäso podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.
- Pridáme kyslú kapustu, bobkový list, podľa potreby ešte trochu vody a dusíme domäkka.
- Nakoniec pridáme smotanu, prípadne zahustíme múkou, premiešame a ešte chvíľu povaríme.
- Podávame s parenou knedľou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#segedinskygulas #kapusta #bravcovemaso #tradicnerecepty #slovenskakuchyna #knedla #smotana #zimnejedlo #gulas #vecera
179 zobrazení