Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Segedínsky guláš s kyslou kapustou a smotanou

Segedínsky guláš / Segedínsky guláš je klasika, ktorá nikdy nesklame. Spája šťavnaté bravčové mäso, kyslú kapustu a lahodnú smotanu do jedinečnej harmónie chutí.... Segedínsky guláš je klasika, ktorá nikdy nesklame. Spája šťavnaté bravčové mäso, kyslú kapustu a lahodnú smotanu do jedinečnej harmónie chutí. Príjemne kyselkavý, jemne korenistý a výdatný guláš je ideálnym jedlom na chladnejšie dni. Skvelo chutí s parenou knedľou, no nezaostáva ani s chlebom. Tradičné jedlo s pôvodom v maďarskej kuchyni si našlo pevné miesto aj v slovenskej gastronómii.
Hlavné jedlá Obed Večera Zeleninové jedlá Tradičné jedlá Bravčové mäso Dusené Zimné Maďarská kuchyňa Slovenská kuchyňa
30 min príprava
70 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 750 g – bravčové plece
  • 1 kg – kyslá kapusta
  • 2m ks – cibuľa
  • 400 ml – smotana na šľahanie
  • 1 ks – bobkový list
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mletá červená paprika
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – mletá rasca
  • na zahustenie – múka
  • trochu – bravčová masť alebo olej
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme ju na bravčovej masti alebo oleji.
  2. Pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán.
  3. Mäso podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.
  4. Pridáme kyslú kapustu, bobkový list, podľa potreby ešte trochu vody a dusíme domäkka.
  5. Nakoniec pridáme smotanu, prípadne zahustíme múkou, premiešame a ešte chvíľu povaríme.
  6. Podávame s parenou knedľou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#segedinskygulas #kapusta #bravcovemaso #tradicnerecepty #slovenskakuchyna #knedla #smotana #zimnejedlo #gulas #vecera
179 zobrazení