Talianske mäsové guľky /
Polpette di carne sú ikonickým pokrmom talianskej kuchyne. Tieto šťavnaté mäsové guľky z kombinácie bravčového a teľacieho mäsa sú dochutené...
Polpette di carne sú ikonickým pokrmom talianskej kuchyne. Tieto šťavnaté mäsové guľky z kombinácie bravčového a teľacieho mäsa sú dochutené parmezánom, bylinkami a zeleninovým pyré. Podávané sú v bohatej paradajkovej omáčke s bazalkou, ktorá podčiarkuje ich výnimočnú chuť. Skvelo chutia s čerstvým pečivom alebo cestovinami. Tento recept vás prenesie rovno do Talianska a určite si získa miesto vo vašom jedálničku.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zeleninové jedlá
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Mleté mäso
Pečené
Talianska kuchyňa
20 min príprava
60 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 250 g – mleté teľacie mäso
- 250 g – mleté bravčové mäso
- 3 PL – strúhaný parmezán
- 1.5 PL – strúhanka
- 1 KL – soľ
- 1 ks – vajce
- 2 plátky – kváskový chlieb
- 1 strúčik – cesnak
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- trochu – olivový olej
- 1 ks – mrkva
- 1 ks – zeler (stonka)
- 1 ks – cibuľa
- 1 liter – pasírované paradajky
- 1 hrsť – bazalka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zmixujeme mrkvu, zeler, cibuľu a olej, polovicu použijeme do omáčky, druhú do mäsa.
- Druhú časť pyré dáme do hrnca s olejom, chvíľu dusíme, pridáme pasírované paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme 30 minút.
- Medzitým si pripravíme guľky: chlieb namočíme, mäso zmiešame s pyré, parmezánom, vajcom, korením, soľou, cesnakom, strúhankou a petržlenom.
- Tvarujeme malé guľky, ktoré pečieme 20 minút pri 180 °C alebo osmažíme na panvici.
- Upečené guľky vložíme do omáčky s bazalkou a varíme zakryté ešte 20 minút.
- Podávame posypané vňaťou a parmezánom s cestovinami alebo pečivom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#polpette #talianskakuchyna #masovegulky #paradajkovaomacka #vecera #pecenejedla #cestoviny #parmezan #bylinky #tradicnerecepty
139 zobrazení