Pečené morčacie prsia /
Tento recept vás nadchne svojou jednoduchosťou aj výsledkom. Morčacie prsia marinované v bylinkovej zmesi a upečené na koreňovej zelenine vytvárajú...
Tento recept vás nadchne svojou jednoduchosťou aj výsledkom. Morčacie prsia marinované v bylinkovej zmesi a upečené na koreňovej zelenine vytvárajú lahodný a aromatický pokrm. Chuť zeleniny sa v rúre krásne prepojí s vínom, vývarom a citrusmi, čím vznikne jemná a šťavnatá príloha. Ideálne ako zdravý nedeľný obed, ktorý zasýti celú rodinu a rozvonia celý dom.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Pečené
Morčacie mäso
Zeleninové jedlá
Zemiaky
Zdravé a diéty
Slovenská kuchyňa
30 min príprava
100 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 1 kg – morčacie prsia
- 10 ks – zemiaky
- 3 ks – mrkva
- 2 ks – cibuľa
- 1 ks – pomaranč
- 3 PL – olivový olej
- 1 dl – biele víno
- 1 dl – kurací vývar
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie, rozmarín
- 3 PL – olej (marináda)
- 1 PL – citrónová šťava
- 1 PL – horčica
- 1 strúčik – cesnak
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- 2 vetvičky – tymian
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Morčacie prsia vložíme do marinády z oleja, citrónovej šťavy, horčice, cesnaku, vňate a tymianu. Necháme odstáť v chlade aspoň hodinu.
- Zemiaky, mrkvu, cibuľu a pomaranč nakrájame, položíme do pekáča, pokvapkáme olejom, dochutíme rozmarínom, soľou a korením, premiešame.
- Do stredu vložíme morčacie prsia a všetko podlejeme vínom a vývarom.
- Zakryté pečieme v rúre pri 180 °C asi 90 minút.
- Na záver odkryjeme, teplotu znížime a pečieme ešte 10 minút do zlatista.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#morcacieprsia #pecenemaso #zeleninajedlo #zdravyobed #nedeľnyobed #pecenejedla #morcacina #bylinkovamarinada #slovenskakuchyna #jednoduchejedlo
8 zobrazení