Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pečené morčacie prsia na zeleninovom lôžku

Pečené morčacie prsia / Tento recept vás nadchne svojou jednoduchosťou aj výsledkom. Morčacie prsia marinované v bylinkovej zmesi a upečené na koreňovej zelenine vytvárajú... Tento recept vás nadchne svojou jednoduchosťou aj výsledkom. Morčacie prsia marinované v bylinkovej zmesi a upečené na koreňovej zelenine vytvárajú lahodný a aromatický pokrm. Chuť zeleniny sa v rúre krásne prepojí s vínom, vývarom a citrusmi, čím vznikne jemná a šťavnatá príloha. Ideálne ako zdravý nedeľný obed, ktorý zasýti celú rodinu a rozvonia celý dom.
Hlavné jedlá Obed Večera Pečené Morčacie mäso Zeleninové jedlá Zemiaky Zdravé a diéty Slovenská kuchyňa
30 min príprava
100 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 1 kg – morčacie prsia
  • 10 ks – zemiaky
  • 3 ks – mrkva
  • 2 ks – cibuľa
  • 1 ks – pomaranč
  • 3 PL – olivový olej
  • 1 dl – biele víno
  • 1 dl – kurací vývar
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie, rozmarín
  • 3 PL – olej (marináda)
  • 1 PL – citrónová šťava
  • 1 PL – horčica
  • 1 strúčik – cesnak
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • 2 vetvičky – tymian
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Morčacie prsia vložíme do marinády z oleja, citrónovej šťavy, horčice, cesnaku, vňate a tymianu. Necháme odstáť v chlade aspoň hodinu.
  2. Zemiaky, mrkvu, cibuľu a pomaranč nakrájame, položíme do pekáča, pokvapkáme olejom, dochutíme rozmarínom, soľou a korením, premiešame.
  3. Do stredu vložíme morčacie prsia a všetko podlejeme vínom a vývarom.
  4. Zakryté pečieme v rúre pri 180 °C asi 90 minút.
  5. Na záver odkryjeme, teplotu znížime a pečieme ešte 10 minút do zlatista.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#morcacieprsia #pecenemaso #zeleninajedlo #zdravyobed #nedeľnyobed #pecenejedla #morcacina #bylinkovamarinada #slovenskakuchyna #jednoduchejedlo
8 zobrazení