Tatarák alebo tatársky biftek /
Tatársky biftek je delikatesa, ktorá nikdy nesklame. Pripravuje sa z kvalitnej hovädzej sviečkovice, ktorú si sami ručne naškrabeme na jemno,...
Tatársky biftek je delikatesa, ktorá nikdy nesklame. Pripravuje sa z kvalitnej hovädzej sviečkovice, ktorú si sami ručne naškrabeme na jemno, aby zachovala svoju šťavnatosť. Dochutený tradičnou kombináciou cesnaku, horčice, worchesterskej omáčky, kečupu a žĺtka vytvára dokonalú harmóniu chutí. Servírovaný s opečeným chlebom potretým cesnakom je obľúbenou pochúťkou nielen na oslavy, ale aj ako rýchle a luxusné jedlo doma.
Nátierky
Predjedlá
Slané chuťovky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bezmäsité jedlá
Hovädzie mäso
Raw (surové)
Studené pokrmy
Slovenská kuchyňa
Porcie: 4
- 500 g – hovädzia sviečkovica
- 4 ks – vaječný žĺtok
- 4 strúčiky – cesnak
- 1 ks – cibuľa
- 1 PL – worchesterská omáčka
- 1 PL – horčica
- 1 PL – jemný kečup
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Hovädzie mäso umyjeme, vysušíme a ostrým nožom naškrabeme na jemno.
- Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, žĺtky, worchesterskú omáčku, horčicu a kečup.
- Všetko dôkladne premiešame a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Tatársky biftek podávame v malých miskách s opečeným chlebom alebo bagetou potretou cesnakom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#tatarskybiftek #biftek #svieckovica #hovadzie #studenejedla #luxusnajedla #rychlareceptura #slovenskakuchyna #predjedlo #bezvarenia
11 zobrazení