Pečené koleno /
Bravčové koleno je klasikou, ktorá vie prekvapiť. V tejto verzii sa najprv varí v pivovom vývare s koreninami a zeleninou,...
Bravčové koleno je klasikou, ktorá vie prekvapiť. V tejto verzii sa najprv varí v pivovom vývare s koreninami a zeleninou, aby sa dokonale zmäklo a následne sa zapečie do chrumkava s medovo-horčicovou glazúrou. Výsledkom je lahodné, šťavnaté mäsko, ktoré sa rozpadáva na jazyku. Ideálne na víkendový obed alebo ako delikatesa k dobre vychladenému pivu. Podávajte s chlebom, horčicou a kyslou prílohou pre dokonalý zážitok.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Pečené
Varené
Zimné
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
180 min tepelná úprava
160 °C
Porcie: 2
- 1 ks – bravčové koleno
- 2 ks – bobkový list
- 5 ks – nové korenie celé
- 5 ks – čierne korenie (celé)
- 1 KL – rasca celá
- 1 KL – soľ
- 1 ks – mrkva
- 1 ks – cibuľa
- 3 strúčiky – cesnak
- 0.5 ks – zeler (malý)
- 500 ml – pivo
- 1 PL – olej
- 1 PL – med
- 1 PL – plnotučná horčica
- 1 PL – sójová omáčka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Koleno umyjeme a vložíme do hrnca s koreninami – soľ, bobkový list, nové a čierne korenie, rasca.
- Pridáme očistenú zeleninu: cibuľu prekrojenú na polovicu, cesnak, mrkvu a zeler.
- Zalejeme pivom a vodou tak, aby bolo koleno ponorené, a varíme zakryté asi 90 minút. Po hodine otočíme.
- Uvarené koleno a zeleninu premiestnime do pekáča, podlejeme vývarom a potrieme zmesou medu, horčice, oleja a sójovej omáčky.
- Pečieme pri 160 °C asi 90 minút, počas ktorých koleno polievame výpekom a raz otočíme, opäť potrieme glazúrou.
- Podávame s chlebom, horčicou, chrenom a nakladanou zeleninou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#pecenekoleno #bravcovekoleno #glazura #pivoakoleno #medovaglazura #slovenskakuchyna #pecenejedla #tradicnerecepty #vikendovevarenie
9 zobrazení