Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Fazuľová s údeným mäsom nasladko

Fazuľová polievka / Fazuľová s údeným mäsom nasladko je tradičná slovenská polievka, ktorá spoľahlivo zasýti. Je jemná, výživná a plná vôní – skvelá... Fazuľová s údeným mäsom nasladko je tradičná slovenská polievka, ktorá spoľahlivo zasýti. Je jemná, výživná a plná vôní – skvelá na nedeľný obed, ale aj ako hlavné jedlo počas týždňa.
Obed Polievky Strukoviny Zeleninové jedlá Údené mäso Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 200 g – biela fazuľa
  • 200 g – údené mäso
  • 2 ks – bobkový list
  • 5 ks – celé nové korenie
  • 5 ks – celé čierne korenie
  • 4 ks – zemiaky
  • 1 ks – mrkva
  • 2 PL – olej alebo bravčová masť
  • 1 ks – cibuľa
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 1 PL – hladká múka
  • 1 PL – mletá paprika
  • 1 PL – majorán
  • podľa chuti – soľ
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Fazuľu namočíme deň vopred. Na druhý deň scedíme a varíme do mäkka. Počas varu aspoň raz vymeníme vodu.
  2. Uvarenú fazuľu spolu s údeným mäsom zalejeme vodou, pridáme bobkový list, korenie a varíme 30 minút.
  3. Mäso vyberieme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a mrkvu, varíme do zmäknutia (cca 20 minút).
  4. Na panvici orestujeme cibuľu a cesnak, zaprášime múkou a pridáme papriku. Vzniknutú zápražku zamiešame do polievky.
  5. Pridáme na kocky pokrájané mäso a krátko povaríme. Nakoniec vmiešame sušený majorán.
  6. Podávame s krajcom čerstvého chleba.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#fazulova #slovenskakuchyna #udenemaso #sytapolievka #klasika #nasladko #nedeľnaobed
11 zobrazení