Fazuľová polievka /
Fazuľová s údeným mäsom nasladko je tradičná slovenská polievka, ktorá spoľahlivo zasýti. Je jemná, výživná a plná vôní – skvelá...
Fazuľová s údeným mäsom nasladko je tradičná slovenská polievka, ktorá spoľahlivo zasýti. Je jemná, výživná a plná vôní – skvelá na nedeľný obed, ale aj ako hlavné jedlo počas týždňa.
Obed
Polievky
Strukoviny
Zeleninové jedlá
Údené mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 200 g – biela fazuľa
- 200 g – údené mäso
- 2 ks – bobkový list
- 5 ks – celé nové korenie
- 5 ks – celé čierne korenie
- 4 ks – zemiaky
- 1 ks – mrkva
- 2 PL – olej alebo bravčová masť
- 1 ks – cibuľa
- 3 strúčiky – cesnak
- 1 PL – hladká múka
- 1 PL – mletá paprika
- 1 PL – majorán
- podľa chuti – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Fazuľu namočíme deň vopred. Na druhý deň scedíme a varíme do mäkka. Počas varu aspoň raz vymeníme vodu.
- Uvarenú fazuľu spolu s údeným mäsom zalejeme vodou, pridáme bobkový list, korenie a varíme 30 minút.
- Mäso vyberieme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a mrkvu, varíme do zmäknutia (cca 20 minút).
- Na panvici orestujeme cibuľu a cesnak, zaprášime múkou a pridáme papriku. Vzniknutú zápražku zamiešame do polievky.
- Pridáme na kocky pokrájané mäso a krátko povaríme. Nakoniec vmiešame sušený majorán.
- Podávame s krajcom čerstvého chleba.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#fazulova #slovenskakuchyna #udenemaso #sytapolievka #klasika #nasladko #nedeľnaobed
11 zobrazení