Pyzy /
Tradičné pyzy sú poľskou špecialitou, ktorú si obľúbite hneď po prvom ochutnaní. Kombinácia zemiakového cesta zvarených aj surových zemiakov a...
Tradičné pyzy sú poľskou špecialitou, ktorú si obľúbite hneď po prvom ochutnaní. Kombinácia zemiakového cesta zvarených aj surových zemiakov a korenenej bravčovej náplne tvorí lahodné knedličky, ktoré sa rozplývajú na jazyku. Ich príprava je síce o niečo náročnejšia, ale výsledok rozhodne stojí za to. Pyzy sú výborné ako hlavné jedlo, najmä ak ich doplníte chrumkavým bôčikom a kyslou zeleninou. Ideálna pochúťka pre milovníkov domácej kuchyne.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Múčne jedlá
Zemiaky
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Zapekané
Stredoeurópska kuchyňa
60 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1.5 kg – zemiaky (typ C)
- 1 ks – cibuľa (menšia)
- 3 PL – hladká múka
- 6 KL – soľ
- 500 g – bravčová krkovička
- 1 strúčik – cesnak
- 1 KL – mletá sladká paprika
- 1 KL – majoránka
- 0.5 KL – oregano
- 0.5 KL – tymian
- 30 g – zmäknuté maslo
- 200 g – údený bravčový bok
- 7 PL – zemiakový škrob
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Krkovičku nakrájame a varíme v osolenej vode 25 minút.
- Polovicu zemiakov postrúhame s cibuľou, osolíme a vytlačíme šťavu, ktorú necháme odstáť.
- Druhú polovicu zemiakov uvaríme do mäkka a scedíme.
- Krkovičku pomelieme s cesnakom, pridáme korenie, soľ a zmäknuté maslo, vytvarujeme mäsové guľky.
- Uvarené zemiaky popučíme a spojíme so surovými, pridáme múku a usadený škrob, vypracujeme cesto.
- Z cesta vytvoríme placky, naplníme mäsovými guľkami a uzavrieme do tvaru guliek.
- Guľky obalíme v škrobe a varíme vo vriacej osolenej vode s pridaným škrobom, kým nevyplávajú a ešte 5 minút.
- Servírujeme s opraženým bôčikom a nakladanou zeleninou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#pyzy #zemiakovegulky #plnenejedlo #bravcovemaso #tradicnerecepty #polskakuchyna #domacakuchyna #knedlicky #krkovicka #zemiakovecesto
13 zobrazení