Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bograč – guláš z troch druhov mäsa

Bograč guláš / Bograč je výnimočný guláš pôvodom z maďarskej kuchyne, ktorý sa obľube teší najmä vo východnej časti Slovinska. Vyznačuje sa bohatou... Bograč je výnimočný guláš pôvodom z maďarskej kuchyne, ktorý sa obľube teší najmä vo východnej časti Slovinska. Vyznačuje sa bohatou kombináciou troch druhov mäsa – hovädzieho, bravčového a diviny, ktoré sa pomaly dusia s cibuľou, vínom a korením do lahodnej harmónie chutí. Guláš je silne aromatický, sýty a ideálny na podávanie počas spoločných osláv alebo ako výdatné jedlo do chladného počasia. Hoci sa tradične varí v kotlíku nad ohňom, výborne chutí aj pripravený doma na sporáku.
Hlavné jedlá Obed Večera Tradičné jedlá Bravčové mäso Diviačie mäso Hovädzie mäso Jedlá z diviny Dusené Eintopf Maďarská kuchyňa
20 min príprava
90 min tepelná úprava
Porcie: 8

  • 6 ks – zemiaky
  • 2 PL – bravčová masť
  • 4 ks – cibuľa
  • 500 g – hovädzie mäso na guláš
  • 500 g – bravčové pliecko
  • 500 g – divina
  • 150 ml – biele víno
  • 150 ml – červené víno
  • 4 strúčiky – cesnak
  • podľa chuti – bobkový list
  • podľa chuti – drvená rasca
  • podľa chuti – majoránka
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – nové korenie
  • podľa chuti – mletá sladká paprika
  • podľa chuti – mletá štipľavá paprika
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky očistíme a uvaríme zvlášť v osolenej vode, nakrájané na väčšie kusy.
  2. Na masti orestujeme na hrubo nakrájanú cibuľu do sklovita.
  3. Pridáme hovädzie mäso nakrájané na kocky, nasekaný cesnak, rascu, papriku, bobkový list a nové korenie. Zalejeme časťou bieleho aj červeného vína a dusíme zakryté asi 25 minút.
  4. Potom pridáme divina, podlejeme zvyšným vínom a opäť dusíme 25 minút.
  5. Nakoniec pridáme bravčové mäso, podlejeme vodou podľa potreby a dusíme ešte 30 minút.
  6. Pred koncom varenia pridáme uvarené zemiaky, dochutíme majoránkou a soľou.
  7. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bograc #gulas #trojmasovy #slovinskaKuchyna #kotlikovyGulas #divina #hovadzie #bravcove #vinovyGulas #tradicnerecepty
14 zobrazení