Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Mäsové guľky s kelom a smotanovou omáčkou

Guľky s kelom / Toto jednoduché a chutné jedlo z jedného hrnca poteší každého milovníka domácej kuchyne. Lahodné mäsové guľky doplnené jemne chrumkavým ružičkovým... Toto jednoduché a chutné jedlo z jedného hrnca poteší každého milovníka domácej kuchyne. Lahodné mäsové guľky doplnené jemne chrumkavým ružičkovým kelom a smotanovou omáčkou vytvárajú dokonalú kombináciu chutí a textúr. Vďaka rýchlej príprave je ideálnym obedom či večerou na každý deň. Príjemný kontrast farieb a vôní spríjemní celý zážitok pri stole. Ak hľadáte niečo výživné a zároveň zaujímavé, tento recept je jasná voľba.
Hlavné jedlá Večera Obed Rýchla príprava (do 30 min.) Dusené Eintopf Mleté mäso Hovädzie mäso Zeleninové jedlá Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 3

  • 300 g – mleté hovädzie mäso
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • podľa chuti – mletá paprika
  • podľa chuti – drvená rasca
  • 2 PL – hladká múka
  • 2 PL – olej
  • 2 PL – maslo
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 300 g – ružičkový kel
  • 100 ml – hovädzí vývar
  • 100 ml – smotana na šľahanie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Mleté mäso zmiešame v miske s korením, soľou a prípadne čerstvými bylinkami.
  2. Vytvarujeme malé guľky veľkosti kelu a obalíme ich v múke.
  3. Na panvici zohrejeme olej s maslom a guľky opečieme dozlatista.
  4. Vyberieme ich bokom, do výpeku pridáme nasekanú cibuľu a cesnak, orestujeme do mäkka.
  5. Pridáme očistený ružičkový kel, krátko opečieme, osolíme.
  6. Vložíme späť guľky, zalejeme vývarom a smotanou, zakryjeme a dusíme 15–20 minút.
  7. Podávame samotné alebo s varenými zemiakmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#masovegulky #ruzickovykel #vecera #rychlejedlo #dusenejedlo #jednohrncove #slovenskakuchyna #hovadzemaso #jednoduchejedlo
16 zobrazení