Nemecké hovädzie roládky /
Tradičné nemecké rouladen sú dokonalým spojením jemného hovädzieho mäsa, chrumkavej slaniny a kyslých uhoriek. Táto klasika sa pripravuje pomalým pečením...
Tradičné nemecké rouladen sú dokonalým spojením jemného hovädzieho mäsa, chrumkavej slaniny a kyslých uhoriek. Táto klasika sa pripravuje pomalým pečením v aromatickej zeleninovo-vínovej omáčke, ktorá je výdatná, plná chuti a dokáže zasýtiť každého gurmána. Servírované s hladkým zemiakovým pyré a zaliate horúcou omáčkou, sú ideálnym nedeľným obedom alebo sviatočným pokrmom, ktorý očarí celú rodinu. Vôňa a chuť tohto jedla vás prenesú priamo do nemeckého vidieka.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Tradičné jedlá
Hovädzie mäso
Dusené
Pečené
Pomalý hrniec
Nemecká kuchyňa
20 min príprava
140 min tepelná úprava
160 °C
Porcie: 4
- 600 g – hovädzie stehno
- 3 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 4 PL – hrubozrnná horčica
- 4 plátky – slanina
- 4 ks – kyslé uhorky
- – soľ
- – mleté čierne korenie
- 1 ks – mrkva
- 1 ks – stopkový zeler
- 1 ks – petržlen
- 2 ks – bobkový list
- 5 ks – nové korenie
- 2 dl – červené víno
- 5 dl – hovädzí vývar
- 2 PL – maslo
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V hrnci na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita a odstavíme.
- Hovädzie stehno rozdelíme na 4 časti, vyklepeme na tenké pláty, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, obložíme slaninou, cibuľou a uhorkou.
- Zrolujeme do rolád a upevníme špáradlami alebo povrázkom.
- V pekáči opečieme roládky zo všetkých strán dozlatista a odložíme bokom. Do výpeku vložíme nakrájanú zeleninu, restujeme a zalejeme vínom a vývarom. Pridáme korenie a bobkový list.
- Roládky vrátime späť a pečieme zakryté v rúre pri 160 °C cca 2 hodiny.
- Omáčku precedíme, zredukujeme a na záver v nej rozpustíme maslo.
- Servírujeme s pyré a polievame horúcou omáčkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#rouladen #hovadzie #nemeckejedlo #nedelnyobed #slaninauhorska #vinskaomacka #pomalypecene #tradicnyrecept #zemiakovepyre #vidieckakuchyna
15 zobrazení