Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bryndzové taštičky v chrumkavom ceste s cesnakom

Bryndzové taštičky / Bryndzové taštičky sú voňavé, nadýchané a plné nezameniteľnej chuti. Jemné kysnuté cesto ukrýva v sebe lahodnú zmes bryndze, syra a... Bryndzové taštičky sú voňavé, nadýchané a plné nezameniteľnej chuti. Jemné kysnuté cesto ukrýva v sebe lahodnú zmes bryndze, syra a cesnaku, ktoré spolu vytvárajú výborný slaný snack. Výborne sa hodia ako pohostenie pre návštevu, na oslavy, pikniky či ako netradičné raňajky alebo olovrant. Ich výnimočná chuť a príjemná vôňa si získajú srdce každého milovníka slovenských pochúťok. Navyše ich tvar a spôsob servírovania dodávajú jedlu originálny šmrnc.
Olovrant Raňajky Slané chuťovky Múčne jedlá Údeniny Pečené Slovenská kuchyňa
90 min príprava
30 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 24

  • 500 g – polohrubá múka
  • 1 štipka – soľ
  • 0.5 kocky – čerstvé droždie
  • 1 KL – kryštálový cukor
  • 250 ml – vlažná voda
  • 100 ml – olej
  • 1 ks – vajce
  • 200 g – bryndza
  • 1 ks – syr v črievku
  • 2 strúčiky – cesnak
  • – mlieko
  • 1 ks – vajce na potretie
  • – rasca
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Z droždia, cukru, trošky múky a vody pripravíme kvások a necháme ho 15 minút aktivovať.
  2. Do misy nasypeme múku, pridáme soľ, olej, vajce a spracujeme so zmäknutým kváskom hladké cesto. Necháme kysnúť 1 hodinu.
  3. Na plnku zmiešame bryndzu, syr, pretlačený cesnak a postupne zriedime mliekom na roztierateľnú konzistenciu.
  4. Cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme do obdĺžnika, natrieme plnkou a zrolujeme do rolád.
  5. Konce uzavrieme a rolády preložíme na plech s papierom. Necháme ešte 15 minút podkysnúť.
  6. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou a pečieme pri 180 °C asi 30 minút.
  7. Po upečení necháme 15 minút chladnúť a krájame šikmými rezmi na trojuholníčky.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bryndzovetasticky #bryndza #slanepecenie #tradicnerecepty #cesnak #slovenskakuchyna #partyjedla #kysnutepecivo #rasca #domacepecenie
9 zobrazení