Bryndzové taštičky /
Bryndzové taštičky sú voňavé, nadýchané a plné nezameniteľnej chuti. Jemné kysnuté cesto ukrýva v sebe lahodnú zmes bryndze, syra a...
Bryndzové taštičky sú voňavé, nadýchané a plné nezameniteľnej chuti. Jemné kysnuté cesto ukrýva v sebe lahodnú zmes bryndze, syra a cesnaku, ktoré spolu vytvárajú výborný slaný snack. Výborne sa hodia ako pohostenie pre návštevu, na oslavy, pikniky či ako netradičné raňajky alebo olovrant. Ich výnimočná chuť a príjemná vôňa si získajú srdce každého milovníka slovenských pochúťok. Navyše ich tvar a spôsob servírovania dodávajú jedlu originálny šmrnc.
Olovrant
Raňajky
Slané chuťovky
Múčne jedlá
Údeniny
Pečené
Slovenská kuchyňa
90 min príprava
30 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 24
- 500 g – polohrubá múka
- 1 štipka – soľ
- 0.5 kocky – čerstvé droždie
- 1 KL – kryštálový cukor
- 250 ml – vlažná voda
- 100 ml – olej
- 1 ks – vajce
- 200 g – bryndza
- 1 ks – syr v črievku
- 2 strúčiky – cesnak
- – mlieko
- 1 ks – vajce na potretie
- – rasca
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Z droždia, cukru, trošky múky a vody pripravíme kvások a necháme ho 15 minút aktivovať.
- Do misy nasypeme múku, pridáme soľ, olej, vajce a spracujeme so zmäknutým kváskom hladké cesto. Necháme kysnúť 1 hodinu.
- Na plnku zmiešame bryndzu, syr, pretlačený cesnak a postupne zriedime mliekom na roztierateľnú konzistenciu.
- Cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme do obdĺžnika, natrieme plnkou a zrolujeme do rolád.
- Konce uzavrieme a rolády preložíme na plech s papierom. Necháme ešte 15 minút podkysnúť.
- Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou a pečieme pri 180 °C asi 30 minút.
- Po upečení necháme 15 minút chladnúť a krájame šikmými rezmi na trojuholníčky.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bryndzovetasticky #bryndza #slanepecenie #tradicnerecepty #cesnak #slovenskakuchyna #partyjedla #kysnutepecivo #rasca #domacepecenie
9 zobrazení