Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Domáce bryndzové pirohy s cibuľkou a slaninkou

Bryndzové pirohy / Bryndzové pirohy sú pokladom našej tradičnej kuchyne. Spájajú jemné zemiakové cesto s plnkou z lahodnej bryndze a zemiakov, čo vytvára... Bryndzové pirohy sú pokladom našej tradičnej kuchyne. Spájajú jemné zemiakové cesto s plnkou z lahodnej bryndze a zemiakov, čo vytvára dokonale vyvážený chuťový zážitok. Podávané s kyslou smotanou, opečenou cibuľkou a slaninkou, sú ako návrat do detstva a vôňa babičkinej kuchyne. Ich príprava síce zaberie trochu času, ale výsledok rozhodne stojí za to. Ideálne ako sýty obed, ktorý zahreje telo aj dušu.
Hlavné jedlá Obed Večera Múčne jedlá Zemiaky Údeniny Slovenská kuchyňa Varené
30 min príprava
5 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 600 g – zemiaky
  • 300 g – polohrubá múka
  • 1 ks – vajce
  • 0.5 KL – soľ
  • 300 g – čerstvá bryndza
  • 150 g – zemiaky (na plnku)
  • – slanina
  • – kyslá smotana
  • – opražená cibuľka
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme.
  2. 150 g zemiakov odložíme bokom na plnku, zvyšok nastrúhame alebo pretlačíme a položíme na dosku.
  3. Pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme krátko odpočívať.
  4. Na plnku zmiešame postrúhané zemiaky s bryndzou.
  5. Cesto vyvaľkáme na cca 3 mm, vykrojíme kruhy, plníme pripravenou plnkou a dôkladne uzavrieme okraje vidličkou.
  6. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode 6–8 minút, kým nevyplávajú.
  7. Podávame s kyslou smotanou, opečenou cibuľkou a slaninkou, preliate výpekom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#pirohy #bryndzovepirohy #slovenskakuchyna #tradicnerecepty #bryndza #zemiakovecesto #obed #slaninka #cibulka #vychodneinspiracie
218 zobrazení